4 Ekim 2024 Cuma

Boğaziçi eyleminden 2 öğrenci tutuklamaya sevk edildi

İçişleri Bakanı Soylu ve yandaş medyanın hedef göstermesiyle gözaltına alınan üniversite öğrencilerinden 23'ü adliye çıkarıldı. Savcılık sorguları tamamlanan öğrencilerden biri savcılıktan serbest bırakılırken, 2'si tutuklama, 20'si adli kontrol talebiyle mahkemeye sevk edildi.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ve yandaş medyanın hedef göstermesinin ardından evleri basılarak gözaltına alınan üniversite öğrencilerinden 23'ü adliye çıkarıldı.

Savcılık sorgularında, gözaltına alınırken ve gözaltındayken yaşadıkları işkenceyi anlatan öğrenciler, polis şiddetini teşhir etti.

Savcılık sorgusu tamamlanan öğrencilerden Azad Aksoy ve Kadınların Kurtuluşu'ndan Yıldız İdil Şen tutuklama talebiyle mahkemeye sevk edildi. Bir kişi savcılıktan serbest bırakılırken, aralarında Sosyalist Gençlik Dernekleri Federasyonu (SGDF) Eşbaşkanı Deniz Bahçeci ve Kızıl Okyanus LGBTİ aktivisti Havin Özcan'ın da bulunduğu 20 öğrenci adli kontrol şartıyla serbest bırakılmak üzere mahkemeye sevk edildi. Avukatlar ve öğrenciler hakimlik işlemleri için Çağlayan'daki İstanbul Adliyesi'nde bekliyor.

Melih Bulu'nun Boğaziçi Üniversitesi'ne kayyum rektör olarak atanmasını 4 Ocak günü üniversitede eylem yaparak protesto eden üniversite öğrencilerinin evleri basılmış, iki gün süren operasyonlar sonucu 35 öğrenci gözaltına alınmıştı. 23 kişi bugün adliyeye çıkarılırken, halen İstanbul Emniyet Müdürlüğü'nde tutulan 12 öğrencinin yarın adliyeye getirilmesi bekleniyor.