4 Ekim 2024 Cuma

Boğaziçi Dayanışması: Kayyum rektöre karşı Pazartesi online dersleri boykot edelim

Boğaziçi Üniversitesi rektörlüğüne geçmişte AKP milletvekili aday adayı olan Prof. Dr. Melih Bulu'nun atanmasına tepki gösteren Boğaziçi Dayanışması, pazartesi online dersleri boykota ve saat 14.00'da yapacakları basın açıklamasına çağrı yaptı.

Boğaziçi Üniversitesi rektörlüğüne geçmişte AKP milletvekili aday adayı olan Prof. Dr. Melih Bulu'nun atanmasına tepkiler sürüyor. Atamaya Boğaziçi Üniversitesi öğrencileri sosyal medyada #KayyumRektörİstemiyoruz etiketiyle çok sayıda paylaşım yaptı.

Bulu'nun atanmasına tepki gösteren Boğaziçi Dayanışması, Pazartesi günü online dersleri boykot edeceklerini ve saat 14.00'da Boğaziçi Üniversitesi Güney Kampüs kapı önünde basın açıklaması yapacağını duyurdu.

Boğaziçi Dayanışması'nın sosyal medyadan yaptığı çağrı şöyle:

"Boğaziçi Üniversitesi'nin yeni kayyumu atandı, sermayedar ve AKP milletvekili aday adayı Melih Bulu. Hiç uzatmadan söyleyelim, Melih Bulu rektörümüz değildir, kayyum rektör istemiyoruz.

"Bütün Boğaziçi öğrencilerine ve emekçilerine, üniversite dayanışmalarına ve demokratik toplum örgütlerine çağrımızdır. Pazartesi günü saat 14'00'te Boğaziçi Güney Kampüs kapı önünde basın açıklaması gerçekleştireceğiz, hepiniz davetlisiniz. Ayrıca Boğaziçi öğrencileri olarak pazartesi günü online dersleri boykot edeceğiz, bütün Boğaziçi ökrencilerini bu atamaya karşı boykota çağırıyoruz.

"AKP hükümetinin üniversitelerin özerk yapısına saldırılarına karşı bizim yanımızda olun. Atanan kayyumlara karşı hep birlikle mücadele edelim. Bütün üniversite öğrencilerini ve bize destek olmak isteyen herkesi Pazartesi saat 14.00'te Boğaziçi Güney Kampüs kapı önüne bekliyoruz!"