20 Eylül 2024 Cuma

BÖG savaşçısı Kalafat son yolculuğuna uğurlandı

Dersim?de ölümsüzleşen BÖG ve HBDH üyesi Mustafa Barış Kalafat (Mehmet Ali Kasırga) Gazi Mahallesi'nde son yolculuğuna uğurlandı. Kalafat'ın cenazesi, Rojava'da ölümsüzleşen BÖG savaşçısı Aziz Güler'in yanına defnedildi. Dersim’de ölümsüzleşen BÖG ve HBDH üyesi Mustafa Barış Kalafat (Mehmet Ali Kasırga) son yolculuğuna uğurlandı. 
 
11 Ağustos’ta Pülümür’de yaşamını yitiren Kalafat için 200 kişi Gazi Cemevinde toplandı. Barış Kalafat’ın çiçeklerle kaplı tabutu çıkarıldığı sırada “Özgürlük gücümüz zafer son sözümüz” sloganı atıldı. 
 
Kalafat’ın yakınları tabutuna kapanarak ağıt yaktı, yoldaşları gözyaşı döktü. 
 
Dini törenin ardından alkışlarla Gazi Mezarlığı’na yola çıktı. Bu sırada “Barış Kalafat ölümsüzdür” sloganı atıldı. 
 
Çok sayıda panzer sokakları tutarken, polis mahalle giriş ve çıkışlarında arama noktaları oluşturdu.  Kitle, sessiz bir şekilde mezarlığa yürürken, zırhlı araçlar tarafından takip edildi. 
 
Mustafa Barış Kalafat'ın cenazesi Rojava'da ölümsüzleşen BÖG savaşçısı Aziz Güler'in yanına defnedildi. Ardından kızıl bayraklar eşliğinde saygı duruşunda bulunuldu. 
 
Törene çok sayıda devrimci sosyalist kurum temsilcisi katıldı. 
 
Devrimci Parti adına yapılan konuşmada “Bu topraklar Mahirleri, Denizleri, İbo’ları, Kemal Pir’leri çıkarttı ve çıkartmaya devam edecek. Bizler Devrimci Partililer olarak onla yoldaş olmaktan gururluyuz. Cenazelerimizden korktukları bu süreçte şehit cenazelerinde kol kola olmalıyız. Barış’a sözümüz devrim olsun” denildi. 
 
Konuşmaların ardından aile taziyeleri kabul etti.