22 Eylül 2024 Pazar

Bodrumlu kadınlar: Sözleşmeden ancak biz istersek çıkılır

Bodrum'da kadınlar, yaptıkları eylemle İstanbul Sözleşmesi'nin kendi kazanımları olduğunu belirterek, Sözleşme'den de ancak kadınlar isterse çıkılabileceği belirtti.

Bodrumlu kadınlar, İstanbul Sözleşmesi'nin feshine ilişkin Bodrum Belediyesi önünde bir araya geldi. Kadınların eylemine polis pandemi ve Muğla Valiliği'nden izin alınmamasını gerekçe göstererek engellemek istedi. Kadınlar engeli aşarak eylemlerini gerçekleştirdi.

"İstanbul Sözleşmesi bizim" yazılı pankartın açıldığı eylemde konuşan Zuhal Macit, "İstanbul Sözleşmesi uygulansın", "jin jiyan azadî", "Yaşasın kadın dayanışması", "Kadın yaşam özgürlük", "İstanbul Sözleşmesi bizim", "Susmuyoruz korkmuyoruz itaat etmiyoruz" sloganları attı.

Sözleşme'nin Meclis kararı ile imzalandığını ifade eden Macit, "Türkiye'deki ve dünyadaki kadınlar bu mücadeleyi birlikte verdik. Birlikte mücadele ettik. Şimdi tek bir adamın ağzıyla bir gece yarısı haberimiz yokken İstanbul Sözleşmesi feshedilmiş. Cumhurbaşkanı nasıl girdiysek öyle çıktık diyor. Hayır biz Bodrumlu kadınlar biz çıkılacak demeden çıkılmaz. İstanbul Sözleşmesi bizim, çıkmayacağız" şeklinde konuştu.

Her gün 3 kadın katledilirken sözleşmenin feshedilmesinin ertesi günü 6 kadının katledildiğini belirten Macit, "Şu sloganı hep atıyoruz: İstanbul Sözleşmesi yaşatır. Bunu söylemek için biz daima meydanlarda olacağız, sözümüzü kuracağız. Çünkü İstanbul Sözleşmesi bizim" diye belirtti.