6 Ekim 2024 Pazar

BMG ve BGM, Nurhak şehitlerini andı

Nurhak'ta ölümsüzleşen Sinan Cemgil, Alparslan Özdoğan ve Kadir Manga'yı, Karacaahmet Mezarlığı'nda Sinan Cemgil'in mezarı başında anıldı.

Birleşik Mücadele Güçleri (BMG) ve Birleşik Gençlik Meclisleri (BGM), Nurhak'ta katledilişlerinin 50. yılında Sinan Cemgil, Alparslan Özdoğan ve Kadir Manga'yı, Karacaahmet Mezarlığı'nda Sinan Cemgil'in mezarı başında andı.

Anmada BMG "Nurhak'tan Gezi'ye birleşik mücadele kazanacak", BGM ise "Nurhak'ta yanan devrim ateşi sönmeyecek" pankartları ile bayraklar taşındı.

BGM: BİRLEŞİK MÜCADELEMİZLE YOLUMUZLA DEVAM EDİYORUZ
Saygı duruşuyla başlayan anmada BGM adına yapılan konuşmada, "Bundan tam 50 yıl önce Sinan Cemgil, Alparslan Özdoğan ve Kadir Manga Nurhak'ta devrim ataşeni yaktılar. Onların yaktığı devrim ataşeni birleşik mücadelemizde kuşanarak yolumuza devam ediyoruz" denildi.

Konuşmada, "71 devrimci çıkışının öncüleri, Türkiye ve Kürdistan birleşik devriminin ilk önderleriydiler. Onların bu atılımı kendilerine hedef aldıkları sermaye sınıfı tarafından yanıtsız bırakılmayacaktı. Devlet zora dayalı devrimin bu topraklardaki ilk nüvelerinden kurtulmak için elinden geleni ardına koymadı ve 31 Mayıs 1971'de onları Nurhak Dağları'nda katletti" diye kaydetti.

'ONLARIN MÜCADELELERİNİ MÜCADELEMİZDE YAŞATIYORUZ'
Tam da faşizmin devrimcilere saldırdığı bu süreçte, tıpkı 71 devrimci çıkışındaki gibi, Denizler, Sinanlar, Mahirler, İbrahimler gibi siper yoldaşlığı bilinci ile yürünmesi gerektiğinin altı çizilen konuşmada, "Onların mücadelelerini mücadelemizle yaşatıyoruz. Düşlerini kurduğumuz devrimimizin ancak birleşik mücadelemizle geleceğini biliyoruz. Ve bu bilinçle, pratikle yürüyoruz. Tam da onların ölümsüzleşmesinin yıldönümünde, Gezi ayaklanmasında olduğu gibi, işçi ve emekçilerin, daha güzel bir dünyada yaşamak için kavgaları sürüyor! Güneş mutlaka doğacaktır. Yoldaşlarımızın o günden bugüne bize miras bıraktıkları siper yoldaşlığını birleşik mücadelemizi omuzlarımızda taşıyarak zafere kadar en doğru adımlarla taşıyacağız. Düşman işçi sınıfının ve ezilen halkların soluğunu ta ensesinde hatta iliklerine kadar hissediyor. Korkuyorlar, yıkılacaklar! Bu nedenle bize elinde ne varsa onunla gelecek, elinden geleni ardına koymayacaktır. Ama nafile! Buz kırılmış, yol açılmıştır! Bize sadece o yoldan yürümek kalıyor" diye belirtildi.

BMG: ONLARIN BIRAKTIĞI ATEŞİ DAHA DA BÜYÜTECEĞİZ
BMG adına yapılan konuşmada ise "Sinan Cemgil 'bir ateş yakacağız belki o ateş hiç sönmeyecek' demişti. 50 yıl sonra da bu ateşin hala sönmediğini, aksine büyüdüğünü, bugün bizlerin ellerinde oluğunu bir kez daha sözlemek gerekiyor" diye vurgulandı. Konuşmada, "Onlar birleşik devrimin ilkleriydi. 71 kopuşunun öncüleriydi. Bizler Birleşik Mücadele Güçleri olarak onların bıraktığı ateşi daha da büyütecek ve devrime ulaştıracağımızın sözünü veriyoruz" diye kaydetti.

Yapılan konuşmaların ardından söylenen "Nurhak türküsü" ile anma sona erdi.