20 Eylül 2024 Cuma

'Bizler bu anlayışı 90'lı yıllardan tanıyoruz'

Cumartesi Anneleri'nin 700. hafta eylemine polis saldırısına tepki gösteren HDP Şırnak İl Örgütü, "Bizler bu anlayışı 90'lı yıllardan tanıyoruz" açıklamasında bulundu.
Halkların Demokratik Partisi (HDP) Şırnak İl Örgütü, Cumartesi Anneleri'nin kayıplarının akıbetini sordukları eylemin 700. haftasına Süleyman Soylu'nun talimatıyla yapılan saldırıyı protesto etti.
 
HDP İl binasında yapılan basın açıklamasına HDP Şırnak milletvekilleri Nuran İmir ve Hüseyin Kaçmaz ile HDP ve DBP'li yöneticiler katıldı.
 
HDP Şırnak İl Eşbaşkanı Zeki İrmez, "Bizler bu anlayışı 90'lı yıllardan tanıyoruz" diye tepkisini dile getirdi. 17 yıl önce Silopi ilçesinde çağrıldıkları İlçe Jandarma Komutanlığı'na gittikten sonra bir daha kendilerinden haber alınamayan HADEP Silopi İlçe Başkanı Serdar Tanış ve İlçe Yöneticisi Ebubekir Deniz'i hatırlatan İrmez, "O dönemde iktidarda olanların işlediği suçlara ve faili meçhullere şimdiki iktidar böyle bir emir vererek sahip çıkmıştır" diye belirtti.
 
Dünyada büyük ilgi ve saygı gören Cumartesi Anneleri'nin bu ülkenin en uzun soluklu meşru hak mücadelesini verdiğini belirten İrmez, "Gözaltında kaybetme suçunun faillerinin, kaybetme emrini verenlerin, suçun işlenmesine teşvik edenlerin cezalandırılmalarını sağlayacak bir yargı sistemi derhal devreye sokulmalıdır. Cumartesi Annelerinin yapılan saldırıları nefretle kınıyor ve lanetliyoruz" diye konuştu.