23 Eylül 2024 Pazartesi

Bin üç isim 'PKK terör listelerinden çıkarılsın' kampanyasına katıldı 

Kürtlere Uluslararası Adalet İnisiyatifi'nin çağrısıyla 30 ülkeden dünyaca tanınmış bin üç isim "PKK terör listelerinden çıkarılsın" kampanyasına katıldı.

Kürtlere Uluslararası Adalet İnisiyatifi, 30 ülkeden dünyaca tanınmış isimlere kampanyaya katılım çağrısı yaptı. Bin 3 isim, "PKK terör listelerinden çıkarılsın" kampanyasına katılarak çağrıyı imzaladı. Fırat Haber Ajansı'nda (ANF) yer alan haberde kampanyaya ilişkin açıklamada, "Savaşın ve insani dramın en yoğun yaşandığı yerlerden biri olan Kürdistan'da, Türk devleti soykırım denemelerine, inkar ve asimilasyona devam etmektedir. Türk devleti ve Erdoğan hükümeti 'terör ve terörizmle mücadele' adı altında Türkiye/Bakur, Suriye/Rojava ve Irak/Başur'da her türlü devlet şiddetini meşrulaştırmaktadır" denildi.

KÜRT SİYASETÇİLERİ 'ÖRGÜT ÜYELİĞİYLE' SUÇLANIYOR
Türkiye'nin Kürt halkının doğal ve meşru haklarını tanımadığı gibi, legal siyaset yapan Kürt partilerini, milletvekillerini, belediye eşbaşkanlarını "örgüt üyeliği" ile suçladığı hatırlatılan açıklamada, "Rojava'da, uluslararası koalisyon içinde yer alan ve insanlık düşmanı DAİŞ'i yenilgiye uğratan PYD, QSD, YPG ve YPJ 'PKK ile ortaklık' yapmak ve 'terörizm' ile itham edilmektedir. Türk devleti 'terörizme karşı mücadele' gerekçesiyle Rojava'yı işgal etmiş, Türk ordusu ve DAİŞ mensupları Efrîn, Serekaniye ve Gre Spi'ye yerleşmiştir" ifadeleri yer aldı.

'PKK TERÖR LİSTELERİNDEN ÇIKARILSIN'
Açıklamada, "Erdoğan iktidarı BM denetimindeki Maxmûr mülteci kampını defalarca bombalamış, kamptaki birçok insanın ölümüne sebep olmuştur. Türkiye, 15 bin sivilin yaşadığı bu kampın 'terörist kampı' olduğunu iddia etmektedir. Bunun gibi Şengal'daki (Sincar) Êzidî Kürtler de Türk uçakları tarafından sistematik bir biçimde bombalanmaktadır" denildi ve PKK'nin terör listelerinden derhal çıkarılması çağrısı yapıldı.

İNİSİYATİF'TE YER ALAN İSİMLER
Uluslararası Kürtlere Adalet İnisiyatifi'nde yer alan isimler şöyle: "Avusturyalı Nobel Edebiyat Ödülü Sahibi Elfriede Jelinek, Slovenyalı Filozof Slavoj Zizek, ABD'li editor ve sanatçı Janet Biehl, Afganistan Dayanışma Partisi Sözcüsü Selay Ghaffar, İspanya  Avrupa Parlamentosu Milletvekili Miguel Urbán Crespo, Hırvatistan'lı Filozof Srecko Horvat, İlerici Enternasyonal Genel Direktörü David R. K. Adler, Avrupa Konseyi Milletvekili ve İtalyan Senatör Roberto Rampi, İtalya Eski Bakanı Paolo Ferrero, İspanya Senatörü Bask'lı Gorka Elejabarrieta Díaz, Uluslararası Hukuk Uzmanı Prof. Norman Paech, Avrupa Birliği-Türkiye Yurttaş Komisyonu (EUTCC) Başkanı/Norveç Prof. Kariane Westrheim, Fransa'dan Yazar ve Editör Nils Andersson,  Fransa Kürdistan Dayanışma Koordinasyonu Üyesi/Joel Dutto, Arjantin Plaza de Mayo Anneleri Örgütü kurucu üyesi Nora Cortinas, Hindistan'lı tanınan Barış aktivisti Prof. Achin Vanaik, Avrupa Birliği-Türkiye Yurttaş Komisyonu (EUTCC) Genel sekreteri ABD'li Prof. Michael M. Gunter, Alman hukukçu Berthold Fresenius,  Bolivyalı bilim insanı Prof. Raúl Prada Alcoreza, Venezuela Eski Planlama Bakanı Roland Denis, Eski Kopenhang Belediye Başkanı Villo Sigurdsson, Danimarkalı eski AP milletvekili Pernille Frahm, İsveç'te insan hakları mücadelesiyle tanınan Benny Gustavsson, eski Norveçli  milletvekili Erling Folkvord, Norveçli Tiyatro Sanatçısı ve Direktörü Pia Maria Roll, İsveç Sol Parti milletvekili Håkan Svenneling, Yeni Dünya Zirvesi kurucusu Hollandalı  Dr. Jonas Staal, Almanya'dan hukukçu Dr. Rolf Gössner, Belçika Barış Hareketi Sözcüsü Ludo de Brabander."

İMZA KAMPANYASI
İnisiyatifin çağrısı üzerine Avrupa Parlamentosu milletvekillerinin aralarında bulunduğu, ulusal ve yerel meclis milletvekilleri, senatörler, siyasi parti başkanları, belediye başkanları, sendikalar, sendika temsilcileri, akademisyen, gazeteci, hukukçu, insan hakları örgütü yönetici ve temsilcileri, kadın örgütü yönetici ve temsilcileri, sanatçılar ve barış örgütleri olmak üzere bin üç kişi, "PKK yasağına hayır" diyerek, PKK'nin "terör örgütleri listesi'nden çıkarılmasını istedi. Bu kapsamda, Avrupa, Asya, Avustralya, Afrika kıtasından ve 30 ülkeyi temsilen bin üç kişi, 13 Aralık itibarıyla, "Uluslararası Kürtlere Adalet İnisiyatifi'nin başlattığı "Barış, demokrasi ve insan hakları için, Avrupa Konseyinin, PKK'yi Terör Örgütler Listesinden Çıkarılmasına Çağrı Yapıyoruz" imza kampanyasına katıldı.