23 Eylül 2024 Pazartesi

Berlin ve Köln'de ölümsüzler anıldı

Almanya'nın Berlin ve Köln kentlerinde ölümsüzler mezarları başında anıldı, mücadelelerine bağlılık sözü verildi.

Kasım şehitler ayı dolayısıyla Almanya'nın Berlin ve Köln kentlerinde anmalar gerçekleştirildi.

BERLİN
Kasım şehitler ayı dolayısıyla Almanya'nın Berlin kentinde enternasyonal devrim şehitlerinin mezarları ziyaret edildi. Ziyaretlerde ölümsüzlere bağlılık sözü verildi, enternasyonal marşı söylendi.

Komünist gençler tarafından organize edilen ziyaretlerin ilki aralarında Rosa Luxemburg ve Karl Liebknect'in mezarlarının da olduğu ve onlarca devrim şehidinin yattığı Friedrichsfelde Sosyalistler Anıt Mezarlığına yapıldı. Saygı duruşunun ardından mezarlara çiçekler bırakıldı ve enternasyonal marşı okundu. Rosa ve Karl'ın mücadelesinden kesitler aktarıldı.

Ardından Friedrichshain semtinde Hitler faşizmine karşı savaşta yaşamını yitirmiş olan Polonyalı askerlerin ve Alman antifaşistlerin anısına yapılmış olan anıt ziyaret edildi. Burada yapılan saygı duruşunun ardından çiçekler bırakıldı.

Komünistler aynı semtte bulunan, İspanya'da Enternasyonal Tugaylarda savaşarak ölümsüzleşenlerin anısına yapılmış olan anıtı da ziyaret ederek, çiçekler bıraktılar ve saygı duruşunda bulundu.

Son olarak Treptow semtinde Hitler faşizmine karşı savaşta Berlin ve civarında savaşırken ölümsüzleşen 7-8 bin civarında Kızıl Ordu savaşçısının yattığı Kızıl Ordu Anıt-Mezarlığı ziyaret edildi. Buraya da çiçekler bırakan ve saygı duruşunda bulunan komünistler, ölümsüzlere bağlılık sözü verdiler.

KÖLN
Kasım şehitler ayı dolayısıyla Almanya'nın Köln kentinde bir araya gelen komünistler, Elif Karatekin Demirci, Enver Karagöz ve Mustafa Deprem'i andı.

Saygı duruşuyla başlayan anma, MLKP/KKÖ adına yapılan konuşmayla devam etti. Konuşmada, fedakarlık, özveri söz konusu olduğunda Elif Karatekin Demirci'nin hatırlandığı, onun, yayınların kitlelere ulaştırılmasından her türlü dernek görevine kadar, büyük iş küçük iş demeden her türlü göreve bağlılıkla sarıldığı kaydedildi. Konuşmada, "Çalışma tarzı, özverisi, iradesi ve idealleri mücadelemizde var olmaya devam edecek" denildi.

MLKP MK'nın açıklamasının da okunduğu amma, KGÖ adına yapılan konuşmayla devam etti. Yapılan konuşmada, "Kasım ayının hepimiz için bir kendini sınama ayıdır. Ölümsüzlerin ideallerine bağlılığımızın gözden geçirildiği önemli bir politik momenttir Kasım ayı" ifadeleri kullanıldı. Ölümsüzlerin devrettikleri bayrağın, örgütlü mücadeleyi sahiplenmekle taşınabileceğine vurgu yapılan konuşmada, KGÖ 2. Avrupa Konferansı'nın genç komünistlerin yeni dönemde ölümsüzlere ve onların ideallerine bağlılıkla mücadele yürüteceğinin bir işareti olduğu dile getirildi.

Anma "Devrim şehitleri ölümsüzdür", "Şehitlere sözümüz devrim olacak" ve "Elif yoldaş ölümsüzdür" sloganlarıyla sona erdi.