25 Eylül 2024 Çarşamba

Berkin Elvan davası: Polis biber gazı silahı kullanmada eğitimli

Gezi şehidi Berkin Elvan'ın öldürülmesine ilişkin Foça Jandarma Komando Okulu ve Eğitim Merkezi Komutanlığı tarafından hazırlanan raporda, polis F.D.'nin biber gazı silahı kullanmada eğitimli olduğu ve "bilinçli hareket ettiği" tespitine yer verildi.

Gezi direnişi sırasında attığı gazbombası ile Berkin Elvan'ı katleden polis F.D.'nin yargılandığı davaya İstanbul 17. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülüdü.

İstanbul Adliyesinde görülen 15. duruşmaya Elvan ailesi, avukatları ve çok sayıda kişi katıldı.

Mahkemede SEGBİS üzerinden tanık olarak ifade veren polis Yalçın Şengör 'Hatırlamak çok zor. O gün bile hatırlayamıyordum. Gün içinde 4-5 farklı yerdeydik. Zaman geçtiği için hatırlamıyorum. Gaz fişeği kullanmadım. Kullanmış olabilirim. Tam hatırlamıyorum. Sanık polisi tanımıyorum" dedi.

İzmir Foça'daki Jandarma Komando Okulu ve Eğitim Merkezi Komutanlığı'ndan hazırlanan bilirkişi raporu dava dosyasına konuldu. Raporda, polis F.D.'nin biber gazı silahı kullanmada eğitimli olduğu ve "bilinçli hareket ettiği", nişan alıp almadığının da tespit edilemediği ve bu konudaki gerçeği "ancak polisin kendisinin bileceği" tespitine yer verildi.

Duruşma 5 Şubat 2020 tarihine ertelendi.