22 Eylül 2024 Pazar

Berivan'ı katleden erkeğe indirimle müebbet hapis cezası verildi

Berivan'ı katleden Rıdvan Bayram'ın yargılandığı davada karar çıktı. Ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası verilen faile indirime gidilerek müebbet hapis cezası verildi. 

Van'ın Başkale ilçesinde 2016 yılında Berivan Bayram'ı ateşli silahla katlettikten 4 yıl sonra ülkeye sahte kimlik ile giriş yapmaya çalışırken gözaltına alınıp tutuklanan Rıdvan Bayram'ın yargılandığı davanın karar duruşması Van 1. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görüldü.

Duruşmaya fail tutuklu bulunduğu cezaevinden Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) ile bağlandı. Müşteki ve fail avukatlarının yanı sıra Berivan Bayram'ın ailesi de duruşmada hazır bulundu. İlk olarak savunma yapan sanık, ifadelerini tekrarlayarak tahliyesini talep etti. Sanık avukatı mazeret bildirerek ek süre talebi ile duruşmaya katılmadı.

Ardından müşteki avukatı Ekin Yeter de savunmasını tekrarlayarak, failin ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası alması talebini yineledi.

Mahkeme ek süre talebini reddederek, mütalaayı değerlendirme sonucunda sanık Rıdvan Bayram'ın mahkeme süreci boyunca "takım elbise" ve davranışlarını "iyi niyet" olarak ele aldı. Mahkeme faile verdiği ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasında indirime giderek, müebbet hapis cezasına dönüştürdü.

NE OLMUŞTU?
Van'ın Başkale ilçesinde 2016 yılında Berivan Bayram'ı ateşli silahla katlettikten sonra kaçarak izini kaybettiren Rıdvan Bayram, 4 yıl sonra sahte kimlikle ülkeye giriş yaparken gözaltına alınarak tutuklanmıştı. Daha sonrasında failin, Berivan'ı katletmekten değil, başka bir suç gerekçesiyle ihbar sonucunda gözaltına alındığı ortaya çıkmıştı. "Eşi kasten öldürme" suçundan hazırlanan iddianame ile hakim karşısına çıkan Rıdvan, suçu ölen babasının üzerine atmaya çalışmıştı.