20 Eylül 2024 Cuma

BEKSAV'dan polis komplosuna yanıt: Bir adım geri atmayacağız

BEKSAV Eşbaşkanı Ahmet Uçar ve vakfın bir emekçisi hakkında BEKSAV'ın üyelerine ve dostlarına iftira dolu mesajlar gönderildi. BEKSAV, "Binbir emekle ördüğümüz kolektifimize ve üyelerimize güvenimizi komplocu taktiklerinizle kıramazsınız! Devrimci sanat yürüyüşümüzden bir adım geri atmayacağız" dedi. BEKSAV Eşbaşkanı Canan Kaplan da, "Biz bu psikolojik harp taktiklerini daha önce de kolektifimizin yoldaşça güveni ve gücüyle boşa çıkardık, şimdi de çıkaracağız" ifadelerini kullandı.

Bilim Estetik Kültür Sanat Araştırmaları Vakfı (BEKSAV), vakfın emekçilerine yönelik polis komplosuna ilişkin açıklama yaptı.

'DEVRİMCİ SANAT YÜRÜYÜŞÜMÜZDEN BİR ADIM GERİ ATMAYACAĞIZ'
Sosyal medya hesabından açıklama yapan BEKSAV, şunları söyledi: "Kurulduğu günden bugüne devlet şiddetinin her türlüsüne maruz kalan vakfımız, şimdi de emekçilerine dönük kirli savaş taktikleriyle karşı karşıya. Vakıf emekçilerimiz hakkında üye ve dostlarımızın cep telefonlarına alçakça iftiralarla dolu mesajlar gönderilmekte, böylece yoldaşlık ve güven ortamımız zedelenmek istenmektedir. ancak nafile! Binbir emekle ördüğümüz kolektifimize ve üyelerimize güvenimizi komplocu taktiklerinizle kıramazsınız! Devrimci sanat yürüyüşümüzden bir adım geri atmayacağız!"

KAPLAN: BU SALDIRILARI DAHA ÖNCEKİ GİBİ BOŞA ÇIKARACAĞIZ
ETHA'ya konuşan BEKSAV Eşbaşkanı Canan Kaplan, konuyla ilgili suç duyurusunda bulunduklarını belirtti. Daha önce ajanlaştırma teşebbüsleriyle vakıf emekçilerinin yıldırılmak istendiğini hatırlatan Kaplan, şimdi de kirli savaş taktiklerine bir yenisinin eklendiğini kaydetti. Kaplan, şöyle devam etti: "Vakfımızın Eşbaşkanı Ahmet Uçar ve bir emekçimiz hakkında üyelerimiz, dostlarımız ve yoldaşlarımıza alçakça iftiralarla dolu mesajlar atıyor. Biz bu psikolojik harp taktiklerini daha önce de kolektifimizin yoldaşça güveni ve gücüyle boşa çıkardık, şimdi de çıkaracağız."