20 Eylül 2024 Cuma

Batman'da İsa Gök'ün akıbeti soruldu

İHD Batman Şubesi, 636. hafta eyleminde 1994 yılında kaybedilen İsa Gök'ün hikayesini kamuoyuyla paylaşarak, gerçeklerin açığa çıkarılmasını istedi.

İnsan Hakları Derneği (İHD) Batman Şubesi, 636. hafta kayıplar eylemini Gülistan Caddesi İnsan Hakları Anıtı önünde gerçekleştirdi. "Kayıplar bulunsun, failler yargılansın" pankartı açılan eylemde gözaltında kaybedilenlerin fotoğrafları taşındı.

Basın metnini okuyan Rezan Baytar, 1994 yılının haziran ayında Batman'da kaybedilen İsa Gök'ün hikayesini kamuoyuyla paylaştı.

Esnaflık yapan İsa Gök'ün kaybedilmeden 2 ay önce gözaltına alındığını belirten Baytar, bu süreçte 11 gün boyunca sorgulanan Gök'ün "suç teşkil edecek herhangi bir delile rastlanmaması sebebiyle" serbest bırakıldığını dile getirdi.

2 ay sonra bir sabah işe gitmek üzere evden çıkan Gök'ten bir daha haber alınamadığını kaydeden Baytar, Gök ailesinin bütün hastaneleri ve karakolları dolaştığını ancak hiçbir yerde Gök'ün izine rastlamadığını söyledi.

O dönemde Batman'da her gün sokak ortasında faili meçhul cinayetlerin işlendiğini, insanların kaçırıldığını hatırlatan Baytar, İsa Gök'ün eşi Ferican Gök'ün şu sözlerini paylaştı: "Aradan birkaç gün geçtikten sonra eşimin kaçırıldığının kanaatine vardık. Ben ve çocuklarım yıllarca bir gün eve döneceğini beklerken bütün aramalarımız sonuç vermediği gibi, bugüne değin teselli bulabileceğimiz bir mezar taşına dahi sahip olamadık."

Adaletin sağlanmasını talep eden Baytar, "Kayıplarımızın akıbetini sorgularken, onlara dair bir iz bulunmadan, hakikatler ortaya çıkarılmadan ve adalet sağlanmadan bu mücadeleden geri adım atmayacağımızı belirtiyoruz. Kaybedilen insanlarımızın unutulmasına asla izin vermeyeceğiz" dedi.