6 Ekim 2024 Pazar

Batıkent'te Gezi direnişinin yıl dönümünde anma gerçekleştirildi

Ankara Batıkent'te Gezi direnişinin 8'inci yıl dönümünde Ethem Sarısülük Parkı'nda bir anma gerçekleştirildi.
Gezi direnişinin yıl dönümünde Ankara Batıkent'te basın açıklaması yapıldı.

Gezi direnişinin 8. yıl dönümünde Ankara Batıkent'te Ethem Sarısülük Parkı'nda anma gerçekleştirildi.

Batıkent Dayanışma Platformu'nun çağrısıyla düzenlenen etkinlikte platform adına basın açıklamasını Onur Şahin okudu.

Şahin, "Bundan 8 yıl önce doğayı, emeği, kentleri, tarihi yağmalayıp talan eden iktidar, İstanbul'un kalbi olan Taksim Meydanı ve Gezi Parkı'na da göz dikerek bu yağma ve talan politikasının karşısında bedenlerini siper eden bir avuç insana da vahşice saldırmaya başladı. Gezi Parkı'nı savunanlar geri adım atmadı ve 'artık yeter' çığlığı yaşadığımız coğrafyanın dört bir yanında toplumsal bir isyanı yaratan ses oldu" dedi ve şu ifadeleri kullandı:

"Ethem Sarısülük, Berkin Elvan, Medeni Yıldırım, Mehmet Ayvalıtaş, Hasan Ferit Gedik, Ahmet Atakan, Abdullah Cömert, Ali İsmail Korkmaz, ezilenlerin acılarını, öfkelerini ve özlemlerini yüreklerinin ta içinde hissederek, bu isyanın en önünde yer aldılar. Ölümü ayaklarının altına alarak en öne atıldılar. Geriden gelenlere yol açtılar.

"Kapitalizm tüm saldırganlığıyla işçilerin yaşamlarını çalmaya devam ederken, Ethem'in, Berkin'in, Ahmet'in, Ali İsmail'in, Hasan Ferit'in, Mehmet'in, Medeni'nin, Abdullah'ın yükselttiği bayrağın dünyanın tüm sokaklarında hala dalgalandığını biliyoruz. Gezi’nin ezilen halklar arasında kurduğu köprünün Kobanê’ye uzandığını biliyoruz! Biliyoruz; Şili’de, Kolombiya’da, Lübnan’da, Paris’te, “nefes alamıyorum” derken katledilen George Floyd’un ardından  Amerika sokaklarında ve isyanın olduğu her yerde aynı bayrak dalgalanıyor ve dalgalanmaya devam edecek.

"Gezi bugün küçük dereler halinde akan işçi direnişlerinde yaşıyor. Patronların Kod-29 denilen ahlaksızlığına, koronavirüs krizini sömürüyü derinleştirmenin fırsatına çevirmeye çalışan kapitalistlere karşı Migros’ta, PTT’de, Sinbo’da, SML Etiket’te, Döhler’de, Bel Karper’de, Cargill'de ve adlarını saymakla bitiremeyeceğimiz onlarca işçi direnişinde, Gezi’deki başeğmezlikten de bir parça taşındığını biliyoruz. Şantiyelerde, tersanelerde, fabrikalarda, atölyelerde işçi sınıfının açlığa, yoksulluğa, işsizliğe, güvencesizliğe, geleceksizliğe karşı mücadeleyi ilmek ilmek ördüğünü biliyoruz! Gezi bugün Cengiz Holdinglere peşkeş çekilen İkizdere’de yükselen halk direnişidir.

8 yıl önce iktidarın uykularını kaçıran o sesi hala haykırıyoruz ve haykırmaya devam edeceğiz. Her yer Taksim her yer direniş!"