23 Eylül 2024 Pazartesi

Batı Şeria ve Gazze'de binlerce kişi plana karşı sokağa çıktı

Ürdün, Batı Şeria ve Gazze'de ABD'nin Ortadoğu Planı'nı protesto etmek için binlerce kişi meydanlara çıktı. Batı Şeria'da 10 Filistinli yaralandı.

Ürdün'ün başkenti Amman ile Gazze ve Batı Şeria'nın çeşitli bölgelerinde eylemler düzenlendi.

Gazze'deki eylemde İsrail bayrağı ve ABD Başkanı Donald Trump'ın posterini yaktı. Eylemciler caddelerde lastikleri ateşe vererek ABD Başkanı Donald Trump'ın planına tepki gösterdi. 

BATI ŞERİA'DA SALDIRI
İşgal altındaki Batı Şeria'nın Nablus, Kalkilya, Ramallah ve El-Halil kentlerinde siyonist İsrail askerleri Filistinlilere göz yaşartıcı gaz, plastik ve gerçek mermilerle saldırdı. 

Saldırıda 5 Filistinlinin plastik mermiyle yaralandığı, 3'ünde yanıklar oluştuğu, 2 kişinin ise atılan gazdan etkilenerek boğulma tehlikesi geçirdiği belirtildi.

AMMAN'DAKİ ABD BÜYÜKELÇİLİĞİ YAKININDA PROTESTO
Ürdün'ün başkenti Amman'da yüzlerce kişi ABD'nin Amman Büyükelçiliği önünde toplandı. Eyleme bazı parlamenterler de destek verdi.

"Ürdün, özgür insanların ülkesi, hiçbir utancı kabul etmeyeceğiz" ve "Terörün sembolü ABD" sloganları atan eylemciler, üzerinde "ABD terörün başıdır. Bu anlaşma geçmeyecek" yazılı dövizler taşıdı.

LÜBNAN'DA EYLEM ÇAĞRISI
Lübnan'daki Fetih Hareketi'nden yapılan yazılı açıklamada, ülkedeki tüm Filistin kamplarında ABD'nin planına karşı yürüyüşler düzenlenmesi çağrısında bulunuldu. 

"Sözde barış planıyla mücadelede Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas'ın yanında yer alıyoruz" ifadeleri kullanılan açıklamada, ABD ve İsrail'in tehditlerinin kendilerini korkutmayacağı vurgulandı.