23 Eylül 2024 Pazartesi

Barış Bildirisi imzacısı 4 akademisyenin duruşması ertelendi

Barış Bildirisi'ne imza attıkları gerekçesiyle yargılanan Yrd. Doç. Dr. Esra Mungan, Yrd. Doç. Dr. Meral Camcı, Yrd. Doç. Dr. Muzaffer Kaya ve Doç. Dr. Kıvanç Ersoy'un yargılandığı dava 25 Mayıs'a ertelendi.
Sokağa çıkma yasakları sırasında Kürt kentlerinde çatışmalı sürecin sona ermesi için "Bu suça ortak olmayacağız" başlıklı bildiriyi imzaladıkları için "örgüt propagandası yapmak" iddiasıyla yargılanan akademisyenler Yrd. Doç. Dr. Esra Mungan, Yrd. Doç. Dr. Muzaffer Kaya, Doç. Dr. Kıvanç Ersoy ve Yrd. Doç. Dr. Meral Camcı'nın 9. duruşması İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görüldü.
 
Akademisyenler Yrd. Doç. Dr. Esra Mungan ve Yrd. Doç. Dr Meral Camcı'nın hazır bulunduğu duruşmaya avukatları İlkay Bahçetepe ile Meriç Eyüboğlu sağlık sorunları sebebiyle katılamadı. Avukatların mahkemeye rapor sundukları görüldü.
 
SAVCI CEZA İSTEDİ
 
Mahkeme başkanı, akademisyenler Mungan ve Camcı'ya Hükmün Açıklanmasının Geri Bırakılması (HAGB) hükümlerini kabul edip etmediklerini sordu. Mungan ve Camcı, HAGB konusundaki kararlarını avukatlarıyla görüştükten sonra bildireceklerini söylediler. Savcı, mütalaasını tekrarlayarak dört akademisyenin "örgüt propagandası" iddiasıyla cezalandırılmasını talep etti. Avukatların mazeretlerini kabul eden mahkeme, yurtdışındaki akademisyenler Muzaffer Kaya ve Kıvanç Ersoy'un mütalaaya karşı savunmalarının istinabe yoluyla alınması için ara karar oluşturdu. Bir sonraki duruşma 23 Mayıs, saat 10.00'a erteledi.