23 Eylül 2024 Pazartesi

Barış Anneleri'nden tecride ilişkin Adalet Bakanlığı'na faks

Barış Anneleri'nin Kürt halk önderi Abdullah Öcalan üzerindeki tecridin sona ermesi talebiyle Leyla Güven ve 200'ün üzerindeki siyasi tutsağın taleplerinin kabul edilmesi için Adalet Bakanlığı'na faks çekti. Eylem öncesi polis basın açıklamasına izin vermedi.
Kürt halk önderi Abdullah Öcalan'a uygulanan tecridin kaldırılması talebiyle açlık grevinde olan Leyla Güven'le birlikte 200'ün üzerinde siyasi tutsağın taleplerinin yerine getirilmesi için Adalet Bakanı Abdulhamit Gül'e mektup gönderildi.
 
Galatasaray Meydanı'ndaki PTT Şubesi'nden mektup göndermek isteyen Barış Anneleri'ne polis müdahale etti. Açıklamaya izin vermeyen polis, açıklamayı izlemeyen gazetecilere de GBT sorgusu yaptı. PTT şubesine girerek mektuplarını gönderen Barış Anneleri daha sonra yazılı basın açıklamalarını gazetecilere dağıttı.
 
'BİZİM TALEBİMİZ BİNLERCE ANNENİN TALEBİ'
 
Çocuklarını gözaltılarda, işkencelerde, çatışmalarda kaybettiklerini belirten anneler, toplumsal barışın gelmesinin yolunun halklar arasındaki haksızlıkların ortadan kaldırılması olduğunu söylediler.
 
Toplumsal barışın inşa edilmesi için ve Öcalan'a yönelik tecridin sona ermesi için burada bulunduklarını kaydeden annelerin açıklaması şöyle: "Çok geç olmadan, biz Barış Anneleri olarak, seçilmiş kadın milletvekilimizin taleplerinin karşılanmasını ve gerekli çalışmaların, geç olmadan, ölümlere sebep olmadan, biran önce başlatılmasını talep ediyoruz. Bizim talebimiz Türkiye'deki binlerce annenin talebidir."