21 Eylül 2024 Cumartesi

Barış Anneleri: Bize verilecek en büyük hediye barıştır

Anneler Günü dolayısıyla Diyarbakır ve İzmir'de eylem yapan Barış Anneleri, hapishanelerdeki çocuklarının özgürlüğüne kavuşturulmasını istedi, "Bize verilecek en büyük hediye barıştır" dedi.

Barış Anneleri Meclisi, Anneler Günü dolayısıyla Diyarbakır ve İzmir'de açıklama yaptı.

Diyarbakır'da Barış Anneleri binası önünde yapılan eyleme, Demokratik Bölgeler Partisi (DBP), Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti), Adalet Nöbeti'ne katılan tutsak yakınları da katıldı.

Barış Annesi Kudret Eryılmaz, çocuklarından ayrı olduklarından dolayı Anneler Günü'nü "kara bir gün" olarak tanımladı. Eryılmaz, "Bizim çocuklarımız yanımızda olsa o zaman Anneler Günü olur. Tepemizden uçaklar geçiyor ve bizi rahatsız ediyor. Tecrit giderek derinleşiyor. Bu sorunlar bitsin artık. Hem Türk hem Kürt annelerinin sorunu aynı; herkese sesleniyorum savaş iyi bir şey değil. Barış gelsin, zindanlardan cenazeler çıkmasın, annelerin gözünden artık yaş gelmesin, barış ve huzur gelsin ülkemize" dedi.

DEM Parti Gençlik Meclisi üyeleri ile partililer, açıklama sonrası annelere karanfil verdi.

'ÇOCUKLARIMIZ İÇİN ÖZGÜRLÜK İSTİYORUZ'
İzmir Barış Anneleri Meclisi üyeleri, Anneler Günü dolayısıyla Konak Meydanında bir araya gelerek, iskeleye yürüdü. Yürüyüşte, Kürtçe ve Türkçe, "Annelere verilecek en büyük hediye barıştır" pankartı açıldı.

"Bijî berxwedana dayîka" ve "Bijî berxwedana zindanan" sloganlarının atıldığı eylemde söz alan Barış Annesi Hanife Zengin, bugünün kendileri için hüzün olduğunu ifade etti. Hapishanelerde çocuklarının katledildiğini belirten Zengin, "Çocuklarımız cezaevinde tek kişilik hücrelerde hastalığa yakalanıyor ve ölüyor. Bütün anneler gibi bizde çocuklarımızı yanımızda istiyoruz. Yüreği acıyla dolu olan anneler olarak bu ülkeye barış ve adalet, çocuklarımıza da özgürlük istiyoruz" dedi.

Açıklama yapılan oturma eylemi ile son buldu.