23 Eylül 2024 Pazartesi

Baran Serhat, Şehit Alişer Deniz Tugayı'nda törenle anıldı

MLKP MK Üyesi ve Rojava Temsilcisi Bayram Namaz, Şehit Alişer Deniz Tugayı savaşçıları tarafından anıldı. Tugay Komutanlığı'ndan Zafir Renas törende yaptığı konuşmada, "Komutanımızın yükselttiği bayrağı, canımız pahasına koruyacak ve daha da yükselteceğiz" diye belirtti.

Şehit Alişer Deniz Tugayı savaşçıları, 23 Mart 2019 tarihinde Serêkaniyê'de ölümsüzleşen MLKP MK Üyesi ve Rojava Temsilcisi Bayram Namaz'ı (Baran Serhat) andı.

Namaz'ın kuruluşunda önemli rol oynadığı Şehit Alişer Deniz Tugayı'nda bugün askeri tören düzenlendi. Koronavirüs salgınına karşı önlemler ve cephe hattındaki görevler nedeniyle sınırlı sayıda savaşçının katılımıyla gerçekleştirilen anma, askeri tören ile başladı. Saygı duruşu esnasında 21 pare atış yapıldı.

Tugay Komutanlığı'ndan Zafir Renas törende yaptığı konuşmada, "Bugün önderimiz, öğretmenimiz, yoldaşımız komutan Baran Serhat'ı anmak için toplandık. Şehadetinin birinci yıldönümünde anısı önünde saygıyla eğiliyoruz" dedi.

'BARAN YOLDAŞIN ŞEHADETİNİN ANLAMI BİR DEĞİL ON ADIM ÖNE ÇIKMAKTIR'
23 Mart'ın Kürt, Arap, Süryani, Asuri halkları için, Kürdistan ve Türkiye halkları için önem atfedilmiş bir gün olduğunu söyleyen Renas, "Bugün bizim için anlamlı ve kutludur, çünkü Baran yoldaşın şehadetinin anlamı yokluk değildir, zayıflık değildir, acı değildir. O'nun şehadetinin anlamı iradedir, bir adım değil on adım öne çıkmaktır, varlığını anlamlı hale getirmektir, gelişmek ve değişmektir" diye konuştu.

Baran Serhat'ın mücadele hayatına ilişkin konuşan Renas, "Baran yoldaş, tam da bizlere öğrettiği gibi, sade ve elini en ağır taşların altına koyarak, bedel kapılarından geçerek yaşadı ve öyle de ölümsüzleşti. Baran yoldaş ardında örgütlenmiş bir halk gerçekliği, irade ve cesaretle kuşanmış komutanlar ve kararlı savaşçılar bıraktı. Şimdi bizlere düşen görev, Rojava'yı Türk devleti ve çetelerinden kurtarmak, Rojava devrimini büyütmek, Rojava'dan başlayarak devrim ve sosyalizm ateşini Orta Doğu'daki bütün ezilen halklara, işçilere, emekçilere, kadınlara, gençlere taşımaktır. Bize düşen görev Baran yoldaşın yaşamından öğrenerek ilerlemek ve onun düşlerini, ideallerini yaşama geçirmektir. İşgalcilere, sömürgecilere karşı bir an olsun geri adım atmadan, kararlılıkla yürümektir."

'KOMUTANIMIZIN YÜKSELTTİĞİ BAYRAĞI, CANIMIZ PAHASINA KORUYACAĞIZ'
MLKP ve Şehit Alişer Deniz Tugayı savaşçılarının Baran Serhat'a bir söz verdiklerini hatırlatan Renas, "Şimdi sözümüzü bir kez daha yineliyoruz; Baran yoldaşın ideallerini omuzlayacak ve intikamını mutlaka alacağız. Komutanımızın yükselttiği bayrağı, canımız pahasına koruyacak ve daha da yükselteceğiz" şeklinde konuştu.

BARAN SERHAT CEPHE HATTINDA DA ANILDI
Tugay Komutanlığı'nda yapılan anmanın yanı sıra işgal saldırılarına karşı cephe hattında nöbette yer alan savaşçılar da Baran Serhat'ı andı. Tugay savaşçıları Serhat'ın mücadele yaşamına ilişkin tartışmalar yürüttü, anılarından kesitler sunan konuşmalar yaptı.