4 Ekim 2024 Cuma

Bakırköy Hapishanesi önünde açıklama: Tutsakların taleplerine kulak verin

Bakırköy Kadın Hapishanesi önünde açlık grevlerine ilişkin yapılmak istenen basın açıklaması pandemi bahanesiyle yasaklandı. Polisin saldırı ve gözaltı tehdidine rağmen açıklama yapan HDP Milletvekili Gülüm, iktidarın hukuksuz politikalarını teşhir etmeye devam edeceklerini kaydetti. İktidara seslenen Gülüm, hapishanelerde süren açlık grevlerine kulak verme çağrısı yaptı.

Marmara Tutuklu ve Hükümlü Aileleri ile Yardımlaşma Derneği'nin (MATUHAY-DER) çağrısıyla, hapishanelerde süren açlık grevlerine ilişkin Bakırköy Hapishanesi önünde yapılmak istenen basın açıklaması Valilik tarafından pandemi gerekçe gösterilerek yasaklandı.

Halkların Demokratik Partisi (HDP) İstanbul Milletvekili Züleyha Gülüm, HDP İstanbul İl Eşbaşkanları Elif Bulut ve Erdal Avcı'nın katılımıyla açıklama için bir araya gelen çok sayıda kişi, hapishane yolunda durduruldu.

SALDIRI VE GÖZALTI TEHDİDİ
Kararı açıklayan polis, eyleme izin vermeyeceklerini açıklamada ısrarcı olunması takdirde gözaltına almakla tehdit etti.

GÜLÜM: HUKUKSUZ POLİTİKALARINI ONAYLATMAYA ÇALIŞIYORLAR
Kararı tanımadıklarını kaydeden HDP Milletvekili Gülüm, açıklama yaptı. İktidarın hapishanelere saldırarak dışarıya mesaj vermek ve teslim almak istediğini vurgulayan Gülüm, "Baskıyı, gözaltıyı, işkenceyi, kendi adaletsiz, hukuksuz, kadına, gençliğe, Kürde düşman politikalarını onaylatmaya ya da en azından sessizleştirmeye çalışıyorlar" dedi.

Hapishanelere yönelik baskıların bu nedenle yoğun yaşandığının altını çizen Gülüm, siyasi tutsakların iktidara muhalefet ettikleri, iktidarın hukuksuzluklarına karşı mücadele ettikleri için, halkın, adaletin yanında eşitsizliğin karşısında oldukları için tutuklandıklarını vurguladı.

'PANDEMİ İKTİDARIN BAHANESİ OLDU'
"Adalete güven zaten bu ülkede kalmamıştır. Adalet bu ülkenin iktidarının aracısı haline gelmiştir" diyen Gülüm, bunları dile getirmek için basın açıklaması yapmak istediklerini kaydetti. Valilik kararıyla pandemi gerekçe gösterilerek eylemlerinin yasaklandığını duyuran Gülüm, halk sağlığını düşünmeyen iktidarın pandemi bahanesiyle bir çok demokratik eylem ve etkinliklere yönelik yasaklamalarını hatırlattı.

Gülüm, tüm engellere rağmen mücadele etmekten ve iktidarın hukuksuz politikalarını dile getirmekten de vazgeçmeyeceklerini kaydetti. İktidara seslenen Gülüm, açlık grevini sürdüren tutsakların taleplerine kulak verme çağrısı yaptı.

POLİSE, SLOGANLA YANIT
Açıklama bitmeye yakın polis, slogan atılmaması yönünde anons yaptı. Bunun üzerine kitle polise, "Siyasi tutsaklar onurumuzdur" sloganıyla yanıt verdi.