23 Eylül 2024 Pazartesi

Bakırhan: Biz her daim pansuman için yetişecek yedek güç değiliz

DEM Parti PM toplantısının açılış konuşmasını yapan Bakırhan, DEM Parti adına yorumlar yapıldığına dikkat çekti ve "Biz kimsenin ilk yardım çantası değiliz. Sandıkta başı gözü yarılana, her daim pansuman için yetişecek yedek güç değiliz" dedi. Yerel seçimlerde aldıkları adayları bölge halkının belirleyeceği kararını hatırlatan Bakırhan, halkları aday olmaya çağırdı.

Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (Dem Parti) Eş Genel Başkanları Tülay Hatimoğulları ve Tuncer Bakırhan başkanlığında Parti Meclisi toplandı. Toplantıda seçim hazırlıkları gözden geçirilecek ve seçim stratejisine ilişkin son karar verilecek.

'KÜRT HALKI BİR YÜZ YIL DAHA ESARET ALTINDA KALMAYACAK'
Parti Meclisi toplantısı DEM Parti Eş Genel Başkanı Tuncer Bakırhan'ın açılış konuşmasıyla başladı. Ekonomik gündem, yerel seçimler ve mutlak tecride son vererek Kürt sorununun demokratik çözümünü sağlamak olduğunu aktaran Bakırhan, PKK lideri Abdullah Öcalan üzerindeki mutlak tecridin sona ermesi için tutsakların 20 gündür açlık grevi direnişinde olduğunu hatırlattı. Kürt halkı bir yüzyıl daha esaret altında kalmayacaktır” vurgusu yapan Bakırhan, bu yüzyılda Kürt sorununun demokratik çözümüne karşı durmak, Kürt halkının bir yüzyıl daha statüden, haktan ve hukuktan yoksun kalmasını savunmak olduğunu belirtti. Buna asla izin vermeyeceklerini kaydeden Bakırhan, "Kürt halkı bütün dünyada saygı gören, hakikati kabul görmüş bir halktır ve bu yüzyılda bir statüye kesinlikle kavuşmalıdır” dedi.

'BİZ KİMSENİN İLK YARDIM ÇANTASI DEĞİLİZ'
Kayyum saldırısının Kürt halkının temel sorunu olduğunun altını çizen Bakırhan, "İrademizin yok sayılmasına geçit vermeyeceği" dedi. Kayyumları def edeceklerinin altını çizen Bakırhan, "Bizim dahil olmadığımız birçok tartışmada partimiz adına birçok yorum yapılıyor, tartışma yapılıyor. Partimizin nasıl bir politik tutum takınacağı tartışılıyor, yazılıyor, çiziliyor. Şunu belirtmek istiyoruz: Biz kimsenin ilk yardım çantası değiliz. Sandıkta başı gözü yarılana, her daim pansuman için yetişecek yedek güç değiliz" dedi.

Yerel seçimler için bir karar aldıklarını ve bölgede halk kimi istiyorsa onların adayları olacaklarını hatırlatan Bakırhan, halkları aday olmaya çağırdı. Örgütlü bir partinin örgütlü bir toplum demek olduğunu söyleyen Bakırhan, bunun için ellerinden geleni yapacaklarını ekledi.