20 Eylül 2024 Cuma

Bakanın özel kalemiyle görüşen Barış Anneleri, Emine Şenyaşar'ı ziyaret etti

Adalet Bakanı Tunç'la görüşmek isteyen Barış Anneleri ve tutsak yakınları, "Evlerimizde durup çocuklarımızın, hasta tutsakların ve tecrit altında olan tüm tutsakların durumunu kabul etmeyeceğiz" dedi. Tunç'un kalem müdürleri, talepleri not aldı. Barış Anneleri ve  tutsak yakınları daha sonra adalet nöbetinin 109 gününde olan Şenyaşarları ziyaret etti. 

Barış Anneleri ve tutsak yakınları, İmralı tecridine dair Adalet Bakanı ile görüşmek için bakanlık binası önünde bir araya geldi. Barış Anneleri ve tutsak yakınları görüşmenin ardından Adalet Bakanlığı önünde adalet nöbetinin 109. gününde olan Şenyaşar ailesini ziyaret etti.

PKK lideri Abdullah Öcalan'ın fiziki özgülüğünün sağlanması talebiyle "Adaleti sağla hukuku uygula" kapsamında tutsak yakınları öncülüğünde başlatılan eylem devam ediyor. 3 hafta boyunca Adalet Bakanı ile görüşmek için Ankara'ya gelen tutsak yakınları engellenmişti. Tutsak yakınları, uzun süredir devam eden Adalet Bakanı Yılmaz Tunç ile görüşme talebine dair bugün bir dönüş aldı. Tunç'un MYK toplantısında olması gerekçe gösterilerek tutsak yakınları ile özel kalem müdürü Büşra Selek ve Tetkik Amiri İrfan Yılmaz bir görüşme gerçekleştirdi. 
 
Üç tutsak yakınının yer aldığı görüşmeye, Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti) milletvekilleri Burcugül Çubuk ve Serhat Eren de katıldı. Aileler, görüşmede yakınlarının maruz bırakıldıkları hukuksuzlukları dile getirdi. "Bakan Tunç ile görüşmeyene kadar binlerce kilometre yol kat edeceğiz" vurgusu yapan aileler, "Evlerimizde durup çocuklarımızın, hasta tutsakların ve tecrit altında olan tüm tutsakların durumunu kabul etmeyeceğiz" ifadelerini kullandı. 

Selek ve Yılmaz, görüşmeye dair notlar alırken, ailelerin ifadelerini Bakan Tunç'a ileteceklerini belirtti. 

ŞENYAŞAR AİLESİ ZİYARET EDİLDİ
Urfa'nın Suruç ilçesinde 14 Haziran 2018'de AKP eski milletvekili İbrahim Halil Yıldız'ın koruma ve yakınları tarafından eşi ve iki oğlu katledilen Emine Şenyaşar'ın Urfa'dan Ankara Adalet Bakanlığı önüne taşıdığı Adalet Nöbeti 109. gününde. Adalet Bakanı Tunç'la görüşen Barış  Anneleri ve tutsak yakınları, Şenyaşar ailesini ziyaret etti, mücadelenin süreceğini belirtti. 

'YETER ARTIK BU ZULÜM'
"Bijî berxwedana dayîka Emine" sloganlarının ardından konuşan tutsak yakını Hanife Gümüş, Emine Şenyaşar'ın bu eylemi 6 yıldır sürdürdüğünü hatırlatarak "Biraz vicdanları varsa tutuklu olan oğlunu bıraksınlar. Bu anne karda kışta burada duruyor. Nasıl dayanabiliyorsunuz? Bu zulüm çok zordur. Yeter artık bu zulüm" diyerek Emine Şenyaşar'ın mücadelesini kutlayarak kendisine teşekkür etti. 

'ADALET YOK'
Sonrasında Emine Şenyaşar, "Adalet yok. Buraya geliyoruz Adalet Bakanlığı'nın her iki kapısını da kilitliyorlar. Ben bir şey istemiyorum; oğlumu bıraksınlar ben de evime gideyim. Ailemi katledenler dışarıda gezerken oğlum tek kişilik hücrede tutuluyor. Yakın olmasını istiyorduk şimdi de daha uzağa Amed'e gönderdiler oğlumu. Hiçbirinin içinde merhamet yok" diye tepki göstererek yaşadıklarını tutsak yakınlarına anlattı.

'SONUNA KADAR EMİNE ANNENİN YANINDAYIZ'
Bir diğer tutsak yakını Fehime Poyraz, Emine Şenyaşar'ın yıllardır çektiklerine tepki göstererek, "Oğullarını, eşini katlettiler şimdi bir oğlu da içeride. Adalet, kanun bu mudur? En azından onu serbest bırakın. Sonuna kadar Emine annenin yanındayız, onun acısını biz de paylaşıyoruz" dedi.

'MÜCADELESİNİ KUTLUYORUM'
Tutsak yakını Medine Kaymaz da Emine Şenyaşar'ın direnişini saygıyla selamladığını belirterek, "Bu sandalyenin üzerinde, yerlerde eylemini sürdürüyor. Bizim yüreğimiz yanıyor. Hem ailesi katledildi hem oğlu hapiste. Bu doğru değildir, Adaletin yerini bulması lazım. Emine annenin mücadelesini kutluyorum" diye konuştu.

Heyetin ziyaretinin ardından eylemine devam eden Emine Şenyaşar sonrasında Meclis'e geçti.