23 Eylül 2024 Pazartesi

Bakan Tunç katledilen Göçer'e ilişkin soruyu geçiştirdi

Motokurye Yunus Emre Göçer'in Somali Cumhurbaşkanı Hasan Şeyh Mahmud'un oğlu Hassan Sheikh'in katletmesinin üstünü örtme çabaları sürüyor. Sürecin takipçisi olacaklarını iddia eden Adalet Bakanı Tunç, olaya ilişkin kendisine sorulan soruyu yarıda kesti, sosyal medya hesabında soruyu yönelten gazeteciyi hedef aldı.

İstanbul'da motokurye Yunus Emre Göçer'e arabayla çarparak katleden Somali Cumhurbaşkanı Hasan Şeyh Mahmud'un oğlu Hassan Sheikh'in serbest bırakılması ve ülkeden çıktıktan sonra hakkında göstermelik "yakalama" kararı çıkarılmasına tepkiler sürüyor.

Olayı göstermelik bile takip etmeyen Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, motokurye Göçer'in katledilmesine ilişkin soruyu geçiştirdi. Kendisine yöneltilen "Somali Cumhurbaşkanı'nın oğlu" sorusunu yarıda kesen Tunç, "Gündem Filistin" yanıt verdi. Bakan Tunç'un muhabirin ısrarı üzerine "Gündem Filistin arkadaşım" diyerek gazetecilerin yanından ayrıldı.

TUNÇ: SÖZLERİM ÇARPITILDI, DEZENFORMASYON
İlerleyen saatlerde konuya ilişkin bir haberi sosyal medya hesabından paylaşan Bakan Yılmaz Tunç, FOX TV muhabirini hedef alarak "Bu tam anlamıyla bir dezenformasyondur" dedi. Tunç, Filistin'le ilgili bir programda olduğunu, kendisine yöneltilen soruyu duyamadığını ve gazetecinin sözlerini çarpıttığını öne sürdü. Gazetecinin iyi niyetli olmadığını belirterek hedef alan Tunç, Göçer'in katledilmesine ilişkin sorumlular yargılanan kadar süreci takip edeceklerini de iddia etti.

Ancak Göçer'in yoğun bakıma bilinci kapalı kaldırılmasının ardından Sheik, karakolda çay ikram edilerek ağırlanmış, sorgusu doğru dürüst alınmamış ve serbest bırakılmıştı. Salıverildikten sonra havaalanından Somali'ye dönen Sheik hakkında bir gün sonra dalga geçer gibi yurt dışı yasağı getirilmişti.