3 Ekim 2024 Perşembe

Bakan Kurum: Binası az hasarlı olanlar evlere girebilir

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, "Binası az hasarlı ve hasarsız olan vatandaşlarımız evlere girebilirler" dedi.

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum ve Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli başkanlığında, İzmir'de İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü Afet Koordinasyon Merkezi'nde toplantı gerçekleştirildi.

Toplantıda açıklama yapan Bakan Kurum, "Hasar tespit çalışmalarımız şu an bin 336 uzmanımızla sürüyor. Özellikle yoğun yıkımın olduğu 4 mahallemizde hasar tespit çalışmalarını tamamladık. İnşallah hedefimiz salı günü İzmir genelinde hasar tespit çalışmalarını tamamlamaktır" şeklinde konuştu.

Bugüne kadar 47 bin 689 binada, 278 bin bağımsız bölümde hasar tespit çalışmalarının tamamlandığını belirten Kurum, şunları söyledi: "Acil ağır hasarlı ve yıkık binamız 283 ve 4 bin 100 bağımsız bölüme ulaştı. 2 bin 508 az hasarlı, 338 de orta hasarlı binamız var. 12 binamızın yıkımını dün itibariyle tamamladık. Hızlı bir şekilde acil yıkılacak binaların yıkım sürecini yürütüyoruz. Bugüne kadar çadırlarımıza yaklaşık 3 bin 370 başvuru geldi ve başvurular anında yürütülmektedir. Görevlilerimiz vatandaşlarımızı detaylı biçimde bilgilendiriyorlar yine de vatandaşlarımız hasar tespitlerini hasartespit.cbs.gov.tr adresinden öğrenebilirler. Şu ana kadar yapmış olduğumuz çalışmalar kapsamında binası az hasarlı ve hasarsız olan vatandaşlarımız evlere girebilirler. Orta hasarlı binalara ilişkin güçlendirme yapmak zorundayız. Buna ilişkin de belediyelerimiz ve bakanlığımız verebilecek her türlü desteği vermeye hazırdır. Yapılacak tüm iyileştirmelerin hem plan noktasında hem teknik olarak hem de maddi olarak yapılacak tüm destekleri vereceğimizi burada ifade etmek isterim."