21 Eylül 2024 Cumartesi

Aziz Güler mezarı başında anıldı

Rojava'da IŞİD çetelerine karşı savaşta ölümsüzleşen DKP/BÖG Komutanı Aziz Güler, Gazi Mezarlığındaki mezarı başında anıldı.
Rojava'da IŞİD çetelerine karşı savaşta ölümsüzleşen, cenazesi 63 gün boyunca sınırda bekletilerek işkence edilen DKP/BÖG Komutanı Aziz Güler mezarı başında anıldı.
 
Gazi Mahallesini yoğun abluka altına alan polis, anmaya gelenlerin Gazi Mahallesi girişinde otobüslerini durdurup GBT yaptı. Kızıl bayraklara el koyan polis provakasyon yaratmaya çalıştı. Polis, Gazi Mezarlığı girişinde de GBT ve sözlü tacizlerde bulundu.
 
Anmaya Aziz Güler'in ailesi, yoldaşları ve dostları katıldı. Gençliğin Devrimci Güçleri'nin konuşmasıyla başlayan anma devrim ve sosyalizm şehitleri anısına saygı duruşuyla devam etti. Saygı duruşu sırasında polis sirenlerini açarak okunan yemini bastırmaya çalıştı.
 
Gençliğin Devrimci Güçleri adına yapılan konuşmada "Aziz yoldaş mücadelenin hep en önde olanı, bir an bile olsun geride durmayanlarındandı. Aziz yoldaşı anlamak onu tanımak istiyorsak yapmamız gereken direnen amfilere sokaklara işçi direnişlerine IMF barikatlarına Gezi'de Taksim Tarlabaşı barikatlarına bakmak olacaktır. Çünkü o baktığımız her yerde en önde gözükecektir. Bizlerin bugün Aziz yoldaş ve kavgası için yapmamız gereken şey ise onun bizlere miras bıraktığı gibi yeni direnişler yaratmak var olan olan direnişlerde en önde durmak olacaktır. Yoldaşa burdan bir kez daha söz veriyoruz ki düşlediğin dünyayı kurana dek bizlere bıraktığın mücadeleden bir adım olsun geri duramayacağız" diye belirttildi.