21 Eylül 2024 Cumartesi

Ayşe öğretmenin infaz erteleme talebi kabul edildi

Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı, "Örgüt propagandası yapmak" iddasıyla hakkında soruşturma başlatılan öğretmen Ayşe Çelik'in infaz erteleme talebini ikinci kez kabul etti.
Diyarbakır'da 2016 yılında telefonla bağlandığı Beyaz Show'da "Çocuklar ölmesin" dediği için yargılanan ve 1 yıl 3 aylık hapis cezası verilen ve 20 Nisan 2018'de 6 aylık bebeği ile birlikte cezaevine konulduktan sonra 4 Mayıs'ta infazı 6 ay ertelenerek tahliye edilen öğretmen Ayşe Çelik, talebi kabul edilmeseydi bebeğiyle birlikte tekrar hapishaneye girecekti.
 
2016'da telefonla bağlandığı Beyaz Show'daki konuşmasında, "Çocuklar ölmesin" dediği için "Örgüt propagandası yapmak" iddiasıyla 1 yıl 3 ay hapis cezası verilen öğretmen Ayşe Çelik, 6 aylık infaz erteleme süresi dolduğu için 20 Nisan'da 6 aylık bebeği ile birlikte Diyarbakır E Tipi Hapishanesi'ne konulmuştu. Ayşe Çelik'in isteği üzerine, daha sonra 6 aylık kızı cezaevinden çıkarılarak ailesine teslim edilmiş, Çelik'in avukatının başvurusu ile Diyarbakır İnfaz Hakimliği, infaz erteleme talebini kabul ederek Çelik'in 4 Mayıs'ta tahliye edilmesini sağlamıştı.