22 Eylül 2024 Pazar

Aydın, Giresun ve İstanbul'da kadın katliamı

Kadın katliamları sürüyor. Aydın'da Olgun Gül Necla Demirbaş'ı katletti. Giresun ve İstanbul'da ise cansız kadın bedenleri bulundu. 

İstanbul Sözleşmesi'nin feshedilmesiyle cesareti artan erkekler kadın katliamlarını sürdürüyor. Aydın, Giresun ve İstanbul'da kadınlar katledildi. 

AYDIN
Aydın'da Olgun Gül, Aydın Devlet Hastanesi'nde temizlik işçisi olarak çalışan Necla Demirbaş'ı ateşli silahla katletti. Dün mesaisinin ardından evine gelen Demirbaş, burada Olgun Gül ile karşılaştı. Demirbaş'ı ateşli silahla katleden fail, ardından intiha etti. 

Çevredekilerin haber vermesi üzerine olay yerine polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Necla Demirbaş, kaldırıldığı hastanede yaşamını yitirdi, failin ise tedavisinin sürdüğü belirtildi.

Öte yandan, kadının olay yerindeki küçük çocuğu ise çevredekiler tarafından uzaklaştırıldı.

GİRESUN
Giresun'un Bulancak ilçesinde yaklaşık 15 gün önce evinden ayrılan ve kendisinden bir daha haber alınamayan Zehra Açıkgöz'ü arama çalışmaları sürüyor. 27 yaşındaki Açıkgöz'ün son olarak görüldüğü belirtilen Sarayburnu Camii karşısındaki sahilde Cuma günü arama çalışmaları gerçekleştirilmiş, ancak genç kadına ulaşılamamıştı. 

Arama çalışmalarına aile yakınlarıyla birlikte devam eden ekipler, dün sabah saatlerinde Zehra Açıkgöz'ün son görüldüğü yere yaklaşık 250 metre uzaklıkta bulunan bir menfezde bir kadının cansız bedenine ulaştı. Yapılan ilk incelemelerde üzerinden kimlik çıkmayan ve yüzü tanınmaz halde bulunan ceset, Trabzon Adli Tıp Kurumu'na gönderildi. Adli Tıp Kurumu'nda yapılacak DNA testinin ardından kimlik netleşecek.

İSTANBUL
Yenikapı sahilinde, bu sabah denizde hareketsiz duran bir kişi görüldü. Olay yerine sağlık ve polis ekipleri sevk edildi. 

Denizden çıkarılan kişinin üzerinden kimlik çıkmazken, 50'li yaşlarda bir kadına ait olduğu belirlendi. Kadının cansız bedeni, Samatya Eğitim ve Araştırma Hastanesi morguna kaldırıldı. Olayla ilgili soruşturma sürüyor.