22 Eylül 2024 Pazar

Avrupa'da Yüksekdağ ve tutsak vekiller için eylemler yapılacak

Avrupa'nın birçok ülkesinde 20 Aralık'ta gerçekleşecek eşzamanlı eylemlerde, HDP eski Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ ve tutsak vekillere özgürlük istenecek. 
 

Halkların Demokratik Partisi (HDP) eski Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ'ın 24 Aralık 2019 tarihinde yeniden mahkemeye çıkacağı duruşma öncesinde, "Figen Yüksekdağ ve Tutsak Vekillere Özgürlük İnisiyatifi" öncülüğünde başlatılan kampanya Avrupa kentlerinde sürüyor.

Almanya'nın Berlin, Köln, Stuttgart, Kiel, Avusturya'nın Viyana, İngiltere'nin Londra, Fransa'nın Paris, İsviçre'nin Bern gibi çok sayıda Avrupa kentinde "Figen Yüksekdağ ve tutsak vekillere özgürlük" kampanyası çalışmaları hız kazandı.

4 Kasım 2016 tarihinden bu yana kandıra 1 No'lu F Tipi hapishanesinde tutsak olan Yüksekdağ ve vekillerin özgürlüğüne kavuşması için yürütülen çalışma kapsamında hazırlanan dosyalarla bir yandan belediye, parti, sendika, kadın örgütleri, aydın ve sanatçılara duyarlılık çağrısı yapılıyor bir yandan da 20 Aralık'ta Avrupa'nın birçok ülkesinde Türk konsolosluğu veya kentlerin işler caddelerinde yapılacak eşzamanlı eyleme katılım çağrısı yapılıyor.

Açılan stantlarda ve bildiri dağıtımı sırasında halka yönelik yapılan konuşmalarda HDP eski Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ'ın 24 Aralık'ta görüleceği duruşmasında birkez daha faşizmi ve hukuksuzluğu teşhir edeceği vurgulanıyor. Çalışmada Yüksekdağ'ın şu sözlerine dikkat çekiliyor:

"Ben bu ülkede bir kadın olarak hep mücadele ettim ve zulmün her türlüsünü gördüm. Daha fazlasını da görebilirim, sorun değil. 100 yıl ceza isteniyor. Emin olun birkaç ömrüm daha olsa aynı şeyleri yeniden yaparım, yeter ki bir asra değecek bir davamız olsun. Bizim bir asra değecek davamız var o da barış ve demokrasi."