21 Eylül 2024 Cumartesi

Avrupa SKB: Enternasyonal dayanışmayı sokakta göstereceğiz

Katledilen Kürt kadın Mahsa Amini (Jîna Emînî) için açıklama yapan Avrupa SKB, "Kadına yönelik şiddet, taciz, tecavüz ve Mahsa gibi kadın
cinayetlerinde yaşamlarını yitiren kadınların acılarına sessiz kalmayacak, öfkemizi haykıracak, enternasyonal dayanışmayı sokaklarda göstereceğiz" dedi.  

Avrupa Sosyalist Kadınlar Birliği (SKB), İran polisinin katlettiği Kürt kadın Mahsa Amini (Jîna Emînî) için açıklama yaptı. 

Açıklamada, "Mahsa, 14 Eylül'de Tahran'da sokakta günün telaşı içindeyken, metro çıkışında kadınları denetleyen ahlak polisinin keyfi kontrolünde başörtüsü gerekçesiyle durduruldu, işkence yapılarak gözaltına alındı ve katledildi. Bir süre hastanede kalan Mahsa'nın bedeni, kalbi ağır işkencelere maalesef ki dayanamadı" hatırlatması yapıldı. 

Açıklama şöyle devam etti: "Biz Avrupa Sosyalist Kadınlar Birliği olarak genç bir kadın olan Mahsa'nın katledilmesi karşısında İran'da gerici, politik İslamcı, erkek egemen faşist rejimi lanetliyor ve kınıyoruz.

Kadınların yaşamlarını her gün yeni baskılarla çekilmez hale getiren gerici rejime karşı İran'da kadınların mücadele ve isyanlarının durmayacağını biliyoruz. İran'da kadın özgürlük mücadelesi yürüten kadınların yanında onlarla dayanışma içindeyiz. Kadına yönelik şiddet, taciz, tecavüz ve Mahsa gibi kadın cinayetlerinde yaşamlarını yitiren kadınların acılarına sessiz kalmayacak, öfkemizi haykıracak, enternasyonal dayanışmayı sokaklarda göstereceğiz."