23 Eylül 2024 Pazartesi

Avrupa Konseyi: Türkiye'de gazetecilerin güvenliği tehlikede

Avrupa Komisyonu Parlamenterler Meclisi Türkiye'yi gazetecilerin güvenliği açısından "özellikle endişe verici" ülkeler arasında sıraladı.

Avrupa Konseyi, "Avrupa'daki Gazetecilerin Güvenliği" konulu yeni bir rapor yayınladı. Raporda, Türkiye yine gazetecilerin güvenliğinin tehdit altında olduğu ülkeler arasında yer aldı.

Raporda, "Basın özgürlüğü ve gazetecilerin güvenliğine yönelik tehditler artıyor, tekrarlanıyor" ifadeleri yer aldı. 

Raporda ayrıca, politik figürlerin gazetecilere yönelik agresif söylemlerinin ve hedefg göstermeleri sert şekilde kınandı.

'BASIN ÖZGÜRLÜĞÜ ZOR DURUMDA'
Euronews'in haberine göre, Türkiye'de basın özgürlüğünün, yetkililerin düşmanca tavırları yüzünden oldukça zor olduğu vurgulandı. 

BAHÇELİ TEHDİT ETTİ
Öte yandan MHP lideri Devlet Bahçeli'nin 25 Haziran 2018 tarihinde düzenlenen seçimlerin ardından ulusal gazetelere para ödeyerek verdiği ilan hatırlatırdı.

Bahçeli'nin ilan ile içinde gazetecilerin de olduğu 80 kişilik bir liste yayınlamasının, "partinin itibarını lekelemekle suçladığı bu kişileri ciddi misilleme riskiyle karşı karşıya bıraktığı" ifadeleri kullanıldı.

AKP VE MHP 'HAYIR' DEDİ, İYİ PARTİ 'ÇEKİMSER' KALDI
Raporla ilgili AKPM'deki oylamada 83 "evet", 19 "hayır" ve 7 çekimser oy çıktı. AKP ve MHP milletvekillerinin "hayır" oyu verdiği oylamada, CHP milletvekilleri "evet", İyi Parti milletvekilleri "çekimser" oyu kullandı, HDP milletvekilleri oylamaya katılmadı.