23 Eylül 2024 Pazartesi

AvEG-Kon: Tiyatro turnemiz ertelenmiştir

AvEG-Kon, Nisan ayında Avrupa'nın bir çok ülkesinde Tiyatro İMGE'nin katılımı ile gerçekleştirilecek tiyatro turnesinin, koronavirüs nedeniyle ileri bir tarihe ertelendiğini açıkladı.

Avrupa Ezilen Göçmenler Federasyonu (AvEG-Kon), BEKSAV bünyesinde tiyotro çalışmalarını sürdüren Tiyatro İMGE'nin katılımıyla düzenlenecek tiyatro turnesinin koronavirüs nedeniyle ileri bir tarihe ertelendiğini açıkladı. 

Yapılan açıklamada, Tiyatro İMGE'nin Aziz Nesin'in "Sen Gara Değilsin" ve "Yaşasın Kavuniçi" oyunlarını sergileyeceği ve Nisan ayında yapılması planlanan turnenin, koronavirüs salgını nedeniyle ertelendiği kaydedildi. 

Açıklamada, şunlar belirtildi: "Turnemizin hangi tarihlerde yapılacağı, öncelikli olan halklarımızın sağlığı dikkate alınarak, herkes için bir tehdit oluşturan ve hızla yayılan virüsün etkisi geçtikten sonra yapılacak olan değerlendirme sonucu belirlenecek ve kamuoyuna açıklama yapılacaktır.

"Bugün öncelikli olan halklarımızın, işçi ve emekçilerin sağlığıdır. Devletlerin aldıkları önlemler halklarımızın sağlığını koruyacak düzeyde değildir. Sokağa çıkmayı yasaklayan, kısıtlayan önlemler alınırken, üretim durdurulmayarak, milyonlarca işçinin toplu taşıma araçlarıyla işe gitmek ve fabrikalarda kapitalistlere alın teri dökmesi kabul edilemez bir durumdur. Oysa yapılması gereken halk sağlığı için önemli olan hastane, itfaiye ve gıda gibi iş dalları dışındaki fabrikaların kapatılarak, işçilerin ücretlerinde kesinti yapılmadan evlere gönderilmesi ve topluca bir araya gelmelerinin önlenmesidir.

"Emperyalist -kapitalist devletlerin halk sağlığını koruyacak, başta hastaların, yaşlıların olmak üzere, halkı virüstan koruyacak ve yaşamlarını idame ettirecek önlemler almak yerine, tekelleri, şirketleri koruma telaşında olduklarını hep birlikte görmekteyiz. Bundan dolayı tüm uluslardan işçi emekçiler olarak bulunduğumuz her yerde halkların dayanışma ağlarını örmeyi en acil görevimiz olarak görmekteyiz."