20 Eylül 2024 Cuma

AVEG-KON: Katliamın 9. yıldönümünde adalet için hesap sormaya!

Suruç katliamının 9. yıldönümüne ilişkin açıklama yapan AVEG-KON, "20 Temmuz tarihinde Avrupa kentlerinde göçmen ve Avrupalı halklarımızı, tüm devrimci demokratik kurumlarımızı sokağa çıkmaya, katliamın hesabını sormaya, 33 düş yolcusunu anma etkinliklerine katılmaya çağırıyoruz" dedi.

Avrupa Ezilen Göçmenler Konfederasyonu (AVEG-KON), Suruç katliamının 9. yıldönümüne ilişkin yazılı bir açıklama yayınladı. Rejimin her kritik eşikte ezilenleri yıldırmak için kitle katliamlarına ve şiddete başvurduğu kaydedilen açıklamada, "çöktürme planının" startının Suruç katliamıyla verildiği vurgulandı.

'HALKLARIN İRADESİ KIRILAMADI'
"20 Temmuz günü Kobanê zaferinin birinci yılında SGDF'li gençler Kobanê direnişinin ve Rojava devriminin yeşeren umuduna tanık olmak, devrim topraklarına adım atmak ve yeniden inşa çalışmalarına katılmak amacıyla bir araya geldi. Faşist şeflik halkların kardeşliği, birliği ve dayanışmasını büyütmeyi hedefleyen sosyalist, antifaşist gençlere karşı vahşi bir katliama girişerek 33 genç devrimci ve sosyalisti katletti" denilen açıklamada, Suruç'la seri katliamlara girişen rejimin halkların iradesini kıramadığı vurgulandı.

Gençlik başta olmak üzere halkların, işçi ve emekçilerin katliamın ilk anından itibaren sokakta oldukları belirtilen açıklamada, katliamın üzerinden 9 yıl geçmesine rağmen Suruç için adalet talebinin karşılanmadığı ve davanın takipçisi olunacağı vurgulandı.

'33 DÜŞ YOLCUSUNUN İDEALLERİNE BAĞLI KALACAĞIZ'
"Ekonomik ve politik saldırı konseptiyle emekçi sınıfları yoksulluk, sefalet, açlık ve ölüme teslim eden faşist rejim ekonomik eşitsizlik ve adaletsizlik üretiyor" denilen açıklama, şöyle devam etti: "Bizler zulmün, sömürgeci savaş saldırılarının, yoksulluğun ve adaletsizliğin sürdüğü her koşulda mücadelemizi, Suruç katliamında yitirdiğimiz 33 düş yolcusunun idealleri ve düşlerine bağlı kalarak sürdüreceğiz. 20 Temmuz tarihinde Avrupa kentlerinde göçmen ve Avrupalı halklarımızı, tüm devrimci demokratik kurumlarımızı sokağa çıkmaya, katliamın hesabını sormaya, 33 düş yolcusunu anma etkinliklerine katılmaya çağırıyoruz."