3 Ekim 2024 Perşembe

AvEG-Kon: İzmir'deki halklarla dayanışmayı büyütelim

İzmir halkına başsağlığı ve geçmiş olsun dileklerini ileten AvEG-Kon, "burjuva devletten fayda yok, gerçek ve kalıcı dayanışma halkların arasında örülecek dayanışmadır" dedi. Avrupa'ya yaşayanları, İzmir'deki halklarla dayanışmayı büyütmeye çağırdı.

Avrupa Ezilen Göçmenler Konfederasyonu (AvEG-Kon), İzmir'de yaşanan deprem nedeniyle yaptığı açıklamada, İzmir'deki halklar ile dayanışmayı büyütmeye çağırdı.

"Üzgünüz, Öfkeliyiz" diyen AvEG-Kon, şöyle devam etti: "Üzgünüz, İzmir'de meydana gelen depremde onlarca insanımız öldü ve yüzlerce insanımız göçük altında kaldı. Öfkeliyiz, kâra ve ranta dayalı kapitalist sistemin doğa ve insan merkezli olmayan kentleşme politikaları sonucu, çok sayıda insanımız yaşama veda etti. 

"Bu da yetmezmiş gibi, AKP bakanları, arama, kurtarma çalışmaları esnasında siyasi rant peşinde koşarak bu durumu kişisel şovlarına dönüştürdü."

Bilim insanları ve kuruluşlarının depreme ilişkin yaptığı uyarılara kulak tıkayanların, imar politikalarında değişiklik yapmayanların, mühendislik hizmetinden faydalanmayanların, afet yönetimiyle ilgili adım atmayanların, rant için kaçak yapılanmaya izin verenlerın, deprem esnasında da siyasi rant peşinde olduğunu gösterenlerin halkın tepkisi ile karşılaştığı hatırlatıldı. 

'BURJUVA DEVLETTEN FAYDA YOK, GERÇEK DAYANIŞMA HALK DAYANIŞMASIDIR'
İktidarın, yıllardır toplanan vergileri, halk için değil, kendi ekonomisini kurtarmak için kullandığına dikkat çekilen açıklamada, "Hükümet bize göstermiştir ki; burjuva devletten fayda yoktur! Gerçek ve kalıcı dayanışma halkların arasında örülecek olan dayanışmadır. Bugün haklı direnişlerine ara vererek göçük altında kalan insanların yardımına koşan maden işçilerinin cüretini ve bilincini kuşanma günüdür" dedi.

İzmir'deki halklara "acınız acımızdır" diyen AvEG-Kon,  yakınlarını kaybedenlere baş sağlığı, yaralılara ise geçmiş olsun dileklerini iletti. 

Che'nin "Dayanışma, ezilenlerin inceliğidir" sözünü hatırlatan AvEG-Kon, "Avrupa'da yaşayan tüm dostlarımızı İzmir'de yaşayan halklar ile dayanışma içinde" olmaya çağırdı.