23 Eylül 2024 Pazartesi

AvEG-Kon: Irkçılığa ve faşizme karşı mücadeleye

Hanau katliamının Almanya'da 90'lı yıllardan bu yana göçmenlere yönelik süren ırkçı-faşist katilamların devamı olduğunu kaydeden AvEG-Kon, katliamın sorumlularının ortaya çıkarılmasını ve yargılanmasını istedi.

Avrupa Ezilen Göçmenler Konfederasyonu (AvEG-Kon), Almanya'nın Hanau kentinde 19 Şubat günü gerçekleşen iki ayrı ırkçı katliama ilişkin açıklama yaptı.

Almanya'da faşist çeteler kontrolden çıkmaya başlayınca yapılan kimi operasyonlarda bulunan silahlar, belgeler ve bilgilerin, göçmenlere ve göçmen hakların savunan politikacılara yönelik saldırı hazırlığı oluğunu ortaya koyduğu belirtilen açıklamada, "Katliamdan sonra Hanau'ya giden Alman devlet erkanı, politikacıları timsah gözyaşları döktüler. Katilin psikolojik sorunları olan bir kişi olduğunu ve katliamdan sonra annesini ve kendisini de öldürdüğünü belirterek, katliamın üzerini kapatmaya çalışmaktadırlar. Tıpkı NSU davasında, Oury Jalloh davasında olduğu gibi" denildi.

Hanau katliamının Almanya'da 90'lı yıllardan bu yana göçmenlere yönelik süren ırkçı-faşist katliamların devamı olduğu ifade edilen açıklamada, ırkçılık ve faşist uygulamaların emperyalist-kapitalist devletlerin karakteri olduğu belirtildi. Açıklama, şöyle devam etti: "Irkçı ve faşist politikalar sadece göçmenlerin değil, Avrupa halklarının da yaşamını karartmaktadır. Irkçı ve faşist katliamları önlemenin tek yolunun göçmen ve yerli işçi ve emekçilerin, tüm antifaşist güçlerin birleşerek ve örgütlenerek mücadeleyi büyütmekten geçtiğinin bilinciyle hareket edeceğiz. Onlarca yıldır yaşanan katliamlar, göçmenlerin örgütlenerek, ırkçı-faşist harekete karşı öz savunma da dahil mücadeleyi büyütmeleri gerektiğini göstermektedir."

Hanau katliamının bütün sorumlularının ortaya çıkarılarak, yargılanması istenen açıklamada, ayrıca ırkçı-faşist parti ve örgütlerin yasaklanması gerektiği kaydedildi.