23 Eylül 2024 Pazartesi

AvEG-Kon: Halklarımızın Newroz'unu kutluyoruz

AvEG-Kon, yaptığı açıklama ile "faşizme, sömürgeci işgale, zulme ve zorbalığa karşı direnen, her koşulda sınırsız, sınıfsız ve cins ayırımsız bir dünya için mücadele eden" halkların Newroz'unu kutladı.

Avrupa Ezilen Göçmenler Konfederasyonu (AvEG-Kon) halkların Newroz'unu kutladı.

Yazılı açıklama yapan AvEG-Kon, Newroz'un direniş ve zaferin sembolü olduğunu belirterek, "Ortadoğu halklarımızın heyecanla karşıladığı, özgürlük ve isyan ateşini harladığı Newroz, halklarımıza özgür bir gelecek ve yeni yaşamı müjdeliyor. Bütün halklarımızın, direniş mevzilerinde eşitçe ve özgürce bir yaşam için savaşanların, tutsaklarımızın Newroz'unu kutluyoruz" dedi.

Koronavirüs nedeniyle Newroz'un sokak ve alanlarda kutlanamadığı kaydedilen açıklamada, şunlar belirtildi:

"Koronavirüs ve benzeri salgınların ortaya çıkmasının, hızlıca yayılmasının, önlenemez hale gelmesinin bütün koşullarını yaratan kapitalist dünya sisteminde halk sağlığının hiçe sayıldığına, burjuva devletlerin ve tekellerin, kendi yol açtıkları bu felaketten en kârlı biçimde çıkmanın yollarını aradıklarına bir kez daha tanık olmaktayız.

"Halklarımızın, işçi sınıfı ve emekçilerin bu acılardan kurtulmasının yolu, bu kapitalist barbarlık sistemine karşı birleşmek, örgütlenmek ve Newroz'un direniş ruhuyla mücadele etmektir. İşsizliğin, yoksulluğun,  ırkçılığın, savaşların, salgınların kaynağı olan bu barbarlık sistemine karşı sosyalizm için mücadele etmektir."

AvEG-Kon, "faşizme, sömürgeci işgale, zulme ve zorbalığa karşı direnen, her koşulda sınırsız, sınıfsız ve cins ayırımsız bir dünya için mücadele eden" halkların Newroz'unu kutladı.