22 Eylül 2024 Pazar

AvEG-Kon: Figen Yüksekdağ ve tutsak vekillere özgürlük

AvEG-Kon, "Figen Yüksekdağ ve tutsak vekillere özgürlük" şiarıyla kampanya başlattı.

Avrupa Ezilen Göçmen İşçiler Konfedarasyonu (AvEG-Kon), HDP önceki dönem Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ'ın 24 Aralık'ta görülecek duruşması öncesi "Figen Yüksekdağ ve tutsak vekillere özgürlük" şiarıyla yürüteceği kampanyanın startını Fransa'da verdi.

"Figen Yüksekdağ'a Özgürlük İnisiyatifi" adıyla yürütülen kampanya çerçevesinde Türkiyeli Göçmen İşçiler Kültür Derneği (ACTİT) Paris'te basın açıklaması yaptı. Yapılan açıklamada 4 Kasım 2016 tarihinde Yüksekdağ'ın Ankara'daki evinin kapıları kırılarak gözaltına alındığı hatırlatıldı. Açıklamada, milyonların oyuyla seçilen Yüksekdağ ve HDP milletvekilleri o günden bu yana tutsak olduğu vurgulandı.

Açıklamada Figen Yüksekdağ hakkında açılan davalara ilişkin şu bilgiler verildi: "Figen Yüksekdağ, hakkında açılan onlarca davadan 83 yıla kadar hapis istemiyle yargılanıyor. Şimdiye kadar sonuçlanan 9 davadan toplam 17,5 yıl ceza verilen Yüksekdağ, 2 davadan beraat etmiş bulunuyor. Yüksekdağ hakkında ana dava olarak nitelenen ve Ankara 16. Ağır Ceza Mahkemesi'nde süren 4 Kasım 2016 dava dosyası, ekleri hariç 165 sayfalık bir iddianameden ve içerisindeki delil ve diğer evraklarla birlikte 30 klasörden oluşmaktadır. Delil olarak dosyaya konulan belgeler kamuoyunda yaptığı konuşmalardan alıntılar. Yüksekdağ her duruşmada sözlerinin arkasında olduğunu her defasında ilan ediyor. Ve bu sözlerden dolayı kendisini yargılayanları hesap vermeye çağırıyor. 24 Aralık 2019 tarihinde yeniden mahkemeye çıkacak ve faşizmi, hukuksuzluğu teşhir edecek, devleti yargılamaya devam edecek."

"Figen Yüksekdağ ve tutsak vekillere özgürlük" talebini sahiplenme çağrısı yapılan eylemde, "Politik tutsaklara özgürlük", "Figen Yüksekdağ'a özgürlük", "Kahrolun faşist diktatörlük" sloganları atıldı.