22 Eylül 2024 Pazar

Atina'da 'Uluslararası Soykırım Konferansı' düzenlenecek

Yunanistan'ın başkenti Atina'da Pontos Rum soykırımının 100. yılı dolasıyla Atina'da "Uluslararası Soykırım Konferansı" düzenlenecek.
 

Atina'da Pontos Rum soykırımının 100. yılında "Uluslararası Soykırım Suçları Konferansı' düzenlenecek.

Yunanistan Pan-Pontos Federasyonu (POE), Yunanistan Merkez Belediyeleri Birliği ile işbirliği içinde yapılacak konferansa, Yunanistan Cumhurbaşkanı Prokopios Pavlopoulos da katılacak. 

Konferans 6 Aralık'ta Akropolis Müzesi'nde 7-8 Aralık'ta Atina Stavros Niarchos Vakfı Kültür Merkezi'nde gerçekleştirilecek. Konferansa, Yunanistan Parlamentosu da destek veriyor. 

"Uluslararası Soykırım Suçları Konferansı" iki bölümde gerçekleştirilecek. İlk bölümde, Osmanlı İmparatorluğu'nun varlığının sonunda, Doğu Akdeniz ve Karadeniz'deki soykırım suçunun birçok boyutuna dikkat çekmek ve bunları irdelemek. İkinci bölümde ise dünyanın farklı bölgelerinde yaşanan soykırımlar ele alınacak.

Konferansa, Tuma Çelik, Tamer Çilingir, Cengiz Aktar, Angelos Syrigos, Vassilios Meichanetsidis, Konstantinos Photiades, Lambros Couloubaritsis,  Mary Stylidi, Nikolaos Michailidis, Alfred De Zayas, Benny Morris, Carl Wilkens,, Dror Ze'evi, Haider Elias,  Harutyun Marutyan, Henry Theriault, Ιsrael Charny, Samuel Totten, Steven Jacobs, Tessa Hofmann, Robert Shenk gibi çok sayıda gazeteci, yazar ve siyasetçi konuşmacı olarak katılacak.