4 Ekim 2024 Cuma

Atılım Üniversitesi öğrencileri yüz yüze sınav kararını protesto etti

Atılım Üniversitesi öğrencileri, vize sınavları sonrası dönem sonu finallerinin de yüz yüze yapılması kararına tepki gösterdi.

Ankara'da bulunan Atılım Üniversitesi öğrencileri, vize sınavları sonrası dönem sonu finallerinin de yüz yüze yapılması kararına tepki gösterdi.

Üniversite öğrencilerinin okul önünde kontak kapatma eylemi yapmak istemeleri polis tarafından engellendi. Okul içinde açıklama yapan öğrenciler, sınavların çevrimiçi yapılması çağrısı yaparak, okulun yüz yüze sınav kararını protesto etti.

Öğrenciler adına açıklama yapan Baran Kocabay, "Okulumuz vaka sayılarındaki artışına rağmen yüz yüze final sınavı kararı aldı. Küçük sınıflarda bir sırada üç kişi oturup korkarak sınavlara girdik. Bir arkadaşımız okuldan kaptığı virüs yüzünden babasını kaybetti. Okul yönetimi bunun okuldan kaynaklanmadığını belirtti. Okul yönetiminden talebimiz final sınavlarını yüz yüze değil çevrimiçi olarak yapmasıdır. Okul yönetimi sağlığımızı tehlikeye atmaya devam ediyor" ifadelerini kullandı.

Koronavirüs salgını nedeniyle üniversitelerin çoğu çevrimiçi sınav yaparken Atılım Üniversitesi yüz yüze sınav kararı almış, binlerce öğrenci sınavlar için okula çağrılmıştı. Üniversite, vize sınavları sonrası final sınavlarını da yüz yüze yapma kararı aldı.