23 Eylül 2024 Pazartesi

Asya Abdullah: Uluslararası güçler yaşanan katliamlara sessiz

Türkiye'nin 12 Ocak günü Tirbêspiyê'nin Digure köyüne yönelik SİHA'larla gerçekleştirdiği saldırıda yaşamını yitiren iki sivil Qamişlo'da sonsuzluğa uğurlandı. Cenaze töreninde konuşan Kongre Star Yürütme Kurulu Üyesi Asya Abdullah "Uluslararası güçler halen yaşanan katliamlar karşısında sessiz" dedi.

Türkiye'nin dün Tirbêspiyê'nin Digure köyüne SİHA'lar ile yapılan saldırıda yaşamını yitiren iki sivil Qamişlo'da bulunan Şehit Delil Saruxan Şehitliğinde sonsuluğa uğurlandı.

Özgürlük mücadelesinde yaşamını yitirenler anısına gerçekleştirilen saygı duruşunun ardından bir konuşma yapan Kongre Star Yürütme Kurulu Üyesi Asya Abdullah, "İşgalci Türk devleti bu topraklarda yaşayan halklara karşı, burada ortaya çıkan iradeye ve yaşama karşı saldırılarını sürdürüyor. Türk devleti bu saldırıları yaparken de sözde kendi güvenliği için bu topraklarda yaşayan halkları katlediyor. Bugün işgalci saldırılar yapıyor. Bu topraklarda yaşayan çocukları katlederken diğer taraftanda uluslararası güçleri burada güvenlikli bölge kuracağına inandırmaya çalışıyor. Bugün bu topraklarda halkı katleden katliamlar yapan Türk devletidir. Sivil insanları katleden Türk devletidir. Topraklarımızı Efrîn'i, Girê Spî'yi, Serêkaniyê'yi işgal eden halkı zorla yerinden göç ettiren faşist Türk devletidir. Uluslararası güçler halen yaşanan katliamlar karşısında sessiz" diye belirtti.

Türkiye ile birlikte anlaşma yaparak ateşkes sağlandığını söyleyen ülkeler bu katliamlardan kaynaklı hesap vermeliler ve çıkıp gerçeği açıklamalılar diyen Asya Abdullah, "Türk devletinin kendi güvenliğini sağlaması için hakları olduğunu iddia edenler bu saldırılar karşısında da aynı tutumu ortaya koymalıdırlar. Bu halkın yaşam hakkını ve güvenliğini kim koruyacak. Bu topraklarda yaşayan halkın özgürlüğünü ve geleceğini kim savunacak. Eğer bu topraklarda yaşayan hakları vardır diyorsanız öncelikle bu topraklarda yaşayan halkların hakkı vardır. Bu topraklarda IŞİD çetelerine karşı verilen mücadelede 11 bin savaşçımızı şehit verdik. Burada halkların birlikte yaşaması için demokratik bir sistem inşa edildi. Biz bu sistemi savunacağız. Biz buradan şehitlerin huzurunda söz veriyoruz. Sonuna kadar bu toprakları savunacağız. İşgalcilere karşı direneceğiz" dedi.