23 Eylül 2024 Pazartesi

Asya Abdullah: İşgal devam ettiği sürece Suriye'de barış sağlanamaz

Türkiye'nin Kuzey ve Doğu Suriye'deki demokratik sistemi hedef aldığını belirten Kongreya Star Koordinasyon Üyesi Asya Abdullah, IŞİD tehlikesinin devam ettiğine dikkat çekerek, kadın örgütlerini bölgeye yönelik tehlikelere karşı mücadeleyi yükseltmeye çağırdı.

Kongreya Star, Girkê Legê'nin Rimêlan beldesinde Kuzey ve Doğu Suriye bölgelerindeki Kongreya Star temsilcilerinin katılımıyla yıllık toplantısını gerçekleştiriyor.

Toplantıda konuşma yapan Kongreya Star Koordinasyon Üyesi Asya Abdullah, "Ortadoğu farklı medeniyet ve kültürlerin beşiğidir. Her gün büyük askeri, toplumsal, siyasi, kültürel saldırılarla karşı karşıya kalıyor. Ortadoğu toplumların yaşadığı sorunların tümü, ortak yaşama ve halkların iradesine karşı olan egemen zihniyetin sonucudur. Bu egemen zihniyet halkların parçalanmasına, özgürlüklerin ve kadınların bastırılmasına sebep olmuştur. Bugün kadınlar Ortadoğu toplumlarına yönelik tehlikelere, saldırılara karşı mücadele ediyor" dedi.

'TÜRK DEVLETİ DEMOKRATİK SİSTEMİ YIKMAK, IŞİD TEHLİKESİNİ SÜRDÜRMEK İSTİYOR'
Ortak yaşamın ve halkların kazanımlarının korunması için tüm kadınları mücadeleyi büyütmeye çağıran Asya Abdullah, işgalci Türkiye'nin IŞİD çetelerini Kuzey ve Doğu Suriye'de yeniden canlandırmaya çalıştığını vurgulayarak, "Türk devleti bölgelerimizdeki demokratik sistemi yok etmede ısrarlıdır. Halkımız IŞİD tehdidiyle karşı karşıyadır. Türk devleti halkımıza yönelik ihlal ve işkencelerin her türlüsüne başvuruyor, kadınlara, çocuklara, insanlara şiddet uyguluyor. Bununla birlikte Suriye demografisini değiştirmek için IŞİD çetelerinin ailelerini bölgelerimize yerleştiriyor. Suriye'de barış ve demokrasinin sağlanması Türk devletinin Suriye topraklarından çıkmasına bağlıdır" diye konuştu.

Suriye krizine çözüm arayan bütün güçleri Türkiye'nin ihlallerini sınırlandırmaya davet eden Asya Abdullah, "Bu kapsamda Suriye toprak bütünlüğünün korunmasına ilişkin anlaşmalar imzalayan Rusya'nın Türk devletinin işgalini sonlandırması gerekmektedir" ifadelerinde bulundu.

Asya Abdullah tüm toplumları, halkları savunan kararların verilmesi için çalışma yürütmeye çağırdı.