22 Eylül 2024 Pazar

ASMMMO Kadın Komisyonu İstanbul Sözleşmesi kararını protesto etti

ASMMMO Kadın Komisyonu, İstanbul Sözleşmesi'nin yürürlükten kaldırılmasını protesto etti.

Ankara Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası (ASMMMO) Kadın Komisyonu üyeleri, İstanbul Sözleşmesi'nin yürürlükten kaldırılmasını protesto etti.

Oda önünde yapılan eylemde "Kadın, yaşam, özgürlük", "Susma!  Alışma! Şiddete dur de" sloganlarını atıldı. ASMMMO Kadın Komisyonu adına açıklamayı okuyan Birgül Doğan, "Şiddetin yükseldiği ve en temel insan haklarının ihlal edildiği bu süreçte; kadına karşı şiddet, ev içi şiddet ve toplumsal cinsiyete dayalı şiddete ilişkin en kapsamlı tanımlamaların yapıldığı İstanbul Sözleşmesi kadınların yaşama hakkının teminatıdır" diye belirtti.

Doğan "Kadınların en temel hakkı olan 'yaşama hakkı' tehdit altındayken bu hakkı savunan ve koruyan maddeler içeren İstanbul Sözleşmesi'ne yönelik bu karar kabul edilemez. Sözleşme tam ve eksiksiz bir biçimde uygulanmalı, kazanımlardan hiçbir koşulda vazgeçilmemelidir" dedi.

Doğan "Bu sözleşmeden vazgeçmek demek kadınların, çocukların artan şiddet sarmalı içerisinde seslerinin yok olması demektir. İlk imzacısı olduğumuz İstanbul Sözleşmesi biz kadınların kırmızı çizgisidir" diye kaydetti.