23 Eylül 2024 Pazartesi

Asgari ücret toplantısından rakam çıkmadı

Asgari Ücret Tespit Komisyonu, 2024 yılı asgari ücretini belirlemek için ikinci kez toplandı. Türk-İş Genel Başkan Yardımcısı Ramazan Ağar, toplantıda bir rakam konuşulmadığını ve bu hafta yeniden görüşme olacağını söyledi.

Asgari Ücret Tespit Komisyonu 2024 yılı asgari ücretini belirlemek için ikinci toplantısını gerçekleştirdi. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'nın ev sahipliğindeki toplantıda, hükümet adına Çalışma Genel Müdürü Mehmet Baş, Türkiye İşveren Sendikaları Konfederasyonu (TİSK) adına Genel Sekreter Akansel Koç, Türk-İş adına Genel Başkan Yardımcısı Ramazan Ağar katıldı. Toplantıda, Hazine ve Maliye Bakanlığı, Ticaret Bakanlığı ve Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) verileri ve raporları komisyonla paylaşıldı.

Toplantı bitiminde komisyonda bulunan işçiler alelacele Bakanlık'tan çıkarıldı. İşçiler ile gazeteciler yan yana getirilmedi. Ağar ise "Neden işçiler hızlıca çıkıldı?" sorusunu yanıtsız bıraktı.

Toplantı sonrası konuşan Ağar, bir rakam telaffuz edilmediğini ifade ederek, "Görüşmeler süratle devam edecek. Bir mutabakatla bitmesini istiyoruz. Geçim şartları belli, asgari ücretlilerin geçinemediği belli. Büyükşehirlerde ev kirası 10 bin liranın üzerinde. Alım gücünü düşünmek gerekiyor. Bu hafta içerisinde tekrar bir araya geleceğiz. Biz talep edeniz, para veren değiliz. Rakamı veren söyleyecek. Gelene evet ya da hayır deriz" dedi.

Ağar, toplantıda konuşulan verilere ilişkin de bir açıklamada bulunmadı.