4 Ekim 2024 Cuma

Asayiş üyesi Ehmed Qamişlo'da son yolculuğuna uğurlandı

Trafik kazası sonucu hayatını kaybeden İç Güvenlik Güçleri üyesi Beşar Ehmed, Qamişlo Delil Saruxan şehitliğinde son yolculuğuna uğurlandı.

Qamişlo'da önceki gün geçirdiği trafik kazası sonucu hayatını kaybeden İç Güvenlik Güçleri (Asayiş) Üyesi Beşar Ehmed, Ş. Delil Saruxan Şehitliğinde son yolculuğuna uğurlandı.

Merasime İç Güvenlik Güçleri, Özerk Yönetim, Şehit Aileleri Kurumu, PYD, Kongra Star, TKŞ, JKŞ ve CKŞ'nin de aralarında bulunduğu çok sayıda kurum ile Qamışlo halkı katıldı.

Şehit Aileleri Kurumu adına konuşan Ubeyd Etê, İç Güvenlik Güçleri'nin gece gündüz demeden halkın güvenliği için çalıştığını söyledi. Etê "Şehit annelerimizi kahraman şehitlerimizi devrim ruhuyla büyüttükleri için selamlıyorum. Fedakarlıkları, cesaretleri, ahlaklarıyla şehitlerimiz hep öncülerimizdir" diye konuştu.

İç Güvenlik Güçleri Sözcüsü Ali Hesen de yaptığı konuşmada, Beşar Ehmed'in ülkesi için fedakarlık ruhuyla çalıştığını ve görev başındayken hayatını kaybettiğin dile getirdi. Hesen, şehitlerin izinde görevlerine devam edeceklerini söyledi.

Konuşmaların ardından şehadet belgesi okundu, ailesine teslim edildi. Ehmed'in cenazesi sloganlar ve zılgıtlar eşliğinde son yolculuğuna uğurlandı.