4 Ekim 2024 Cuma

Artvinli gençlerden Boğaziçi direnişine destek

Artvin'de basın açıklaması düzenleyen gençler, Boğaziçi Üniversitesi öğrencilerinin yanında olduklarını kayyum rektör istemediklerini söyledi.

Artvinli gençler, Boğaziçi Üniversitesi'ne AKP'li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan tarafından kayyum rektör olarak atanan Melih Bulu'yu protesto etti. Artvin'de basın açıklaması yapan gençler, Boğaziçi Üniversitesi öğrencilerinin yanında olduklarını kayyum rektör istemediklerini söyledi.

Artvinli gençler, Boğaziçi üniversitesi öğrencilerin, üniversitelerine sahip çıktıklarını, rektörün demokratik bir şekilde seçimle gelmesini isteklerini belirtti.

"Ferman padişahın üniversiteler, sokaklar bizimdir" pankartıyla sokağa çıkan Artvinli gençler, Boğaziçi Üniversitesi'ne kelepçe vurulduğunu, bunun sadece atanmış bir rektör olmadığını AKP rejimin gençlere nasıl bir sindirme politikası uygulandığının göstergesi olduğunu belirterek, farklı olan hiçbir söze tahammülü olmadıklarını farkında olduklarını ve buna boyun eğmeyecekleri vurguladı.

Boğaziçi Üniversitesi öğrencilerinin haklı ve kararlı duruşu dört bir yandaki gençlere ilham olduğunun altını çizen gençler, tek adam rejimin ülkenin her alanının geri götürdüğünü OHAL ile birlikte üniversitelerin özerkliğine darbe vurduklarını belirtti.

Gençliğin, aydınlığı getirecek ve bu çürümüş sistemi yok edeceği güce sahip oldukları vurgulanan açıklama "Kurtuluş gençlikte" diye kaydedildi.