30 Eylül 2024 Pazartesi

'Aramızda nefrete yer yok'

LGBTİ+ ve kadın örgütleri, Orlando katliamının yıldönümü dolayısyla dün Kadıköy'de yapılmak istenen eylemin yasaklanmasına ilişkin açıklama yaptı. Açıklamada, nefrete karşı bir arada mücadelenin süreceği kaydedildi. 

LGBTİ+ ve kadın örgütleri, Orlando katliamının yıl dönümü dolayısıyla yapmak istedikleri anmanın yasaklanmasına ilişkin basın açıklaması yaptı.

IŞİD tarafından düzenlenen ve 49 kişinin hayatını kaybetmesine neden olan Orlando katliamının 4. yılında, dün Kadıköy'de yapılacak açıklama Kadıköy Kaymakamlığı tarafından yasaklanmıştı. Halkların Demokratik Partisi (HDP) Kadın Meclisleri, Halkların Demokratik Kongresi (HDK) Kadın Meclisleri, Yeni Demokrat Kadın, Sosyalist Kadın Meclisleri (SKM), Özgür Genç Kadın (ÖGK), Yaşamak İstiyoruz İnisiyatifi, Kadınların Kurtuluşu, yasaklanan eyleme ilişkin HDP İstanbul İl binasında açıklama yaptı.

BULUT: AYRIMCILIĞIN KARŞISINDA OLACAĞIZ
"Nefrete inat buradayız, Orlando katliamını unutma" şiarıyla düzenlenen toplantıya HDP İstanbul İl Eşbaşkanı Elif Bulut da katıldı. Bulut, pandemi sürecinde dahi eylemler devam ederken LGBTİ+'ların eylemlerinin engellenmesinin ayrımcılık olduğunun altını çizdi. "HDP olarak nefret dilinin halklar arasında, insanlar arasında ne kadar büyük uçurum yarattığını ifade ediyorduk" diyen Bulut, iktidarın nefret söylemleri ve hedef gösterme politikalarına karşı yan yana mücadele edeceklerini kaydetti. Bulut, "Ayrımcılığın karşısında olacağız" dedi.

Basın metnini ise Erkin Barın Göylüler okudu. Katliamın üzerinden geçen dört yılda LGBTİ+ fobisinin katlanarak devam ettiğini söyleyen Göylüler, "12 Haziran 2016 Orlando katliamının altında yatan zihniyet, bugün AKP/MHP faşist bloğunun söylemleri ve politikalarıyla devam etmektedir. Verilen fetvalarla, eşcinselliği sözde lanetleyerek, bizlere 'ahlaksız' deyip ötekileştirerek topluma nefret tohumları saçılmaktadır. Toplumda var olan nefret körüklenmek istenmektedir" diye konuştu.

'NEFRETE KARŞI MÜCADELEYİ BÜYÜTÜYORUZ'
"Nefretinizle barışmıyoruz, var oluşumuzdan aldığımız güçle nefrete karşı mücadeleyi büyütüyoruz" ifadelerini kullanan Göylüler, şöyle devam etti: "Her defasında LGBTİ+'lara olduğu kadar, LGBTİ+'ların yanında bulunup eşitlik isteyen kişi ve kurumlara karış ciddi bir karalama kampanyaları yürütülmektedir. Bizler, ataerkiye, patriarkaya, dayatılan ikili cinsiyet sistemine, faşizme, toplumun çeşitli kesimlerine yönelik iktidarın nefret söylemleri ve hedef göstermelerine karşı daima yan yana olacağız. Bu saldırılara karşı cevabımız nettir. Bizler diyoruz ki; evet bir aradayız. Toplumun tüm ezilenleri, tüm halkları, tüm inançları olarak bir aradayız. Aramızda nefrete yer yok."