20 Eylül 2024 Cuma

Antep'ten seslendiler: Halkın iradesine dokunma

Antep'te yapılan eylemde kayyum siyasetine karşı mücadelenin süreceği kaydedildi.

Antep Emek ve Demokrasi Plaftormu ve Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti) Antep İl Örgütü,  kayyum siyasetine karşı açıklama yaptı. "Demokrasi ve toplumsal barış için; halkın iradesine dokunma" pankartının açıldığı eylemde, Hakkari Belediyesi'nin 348 milyon toplam borcu olduğunu hatırlattı.

"Kayyum hukuksuzluğuna son verilsin halk iradesine saygı duyulsun" denilen açıklamada, Türkiye toplumunun demokratik bir rejimde kabulü mümkün olmayan halk iradesine karşı otoriter rejim uygulamalarının baskısı altında kaldığı belirtildi. 

'DEMOKRASİ VE BARIŞI TESİS EDECEĞİZ'
Balıklı Parkında yapılan eylemin basın metnini okuyan Bahri Oğuz, "Biz, bir kez daha demokrasinin askıya alınmasına karşı Türkiye'nin demokratik yapısını inşa ve demokrasiyi, demokratik değerleri korumak için yurttaşların yönetim kademelerine doğrudan katılımını hedefleyen ve söz sahibi kılan etkin bir yerel demokrasi anlayışını daha güçlü şekilde tesis edilmesi gerektiği inancındayız. Tam bir demokratik sistemin inşası için yerel demokrasinin güvence altında olması barışı ve demokrasiyi sağlamanın en önemli koşuludur. Hakkâri Belediyesine kayyım atama kararının hemen ardından Hakkâri ve Diyarbakır'da valilik kararıyla her türlü eylem ve etkinlik, gösteri vb. yasağı kararı alınmıştır. Batman'da yapılmak istenen basın açıklamasına müdahale edilmiş ve üç kişi darp edilerek gözaltına alınmıştır. Valiliklerin almış olduğu eylem ve etkinlik yasakları derhal geri çekilmeli, halkın anayasal, demokratik tepkilerine saygı gösterilmelidir. Siyasal iktidarı demokratik ve barışçıl bir geleceğin inşası için bu kritik süreçte sorumluluk içerisinde davranmaya, geçmişten ders çıkartarak Hakkâri Belediyesi'ne atanan kayyımı geri çekmeye ve demokratik ve evrensel hukuk değerlerine dönmeye davet ediyoruz. Demokrasi ve barışı tesis etmek için kaybedecek daha fazla zamanımız yoktur" ifadelerini kullandı.