20 Eylül 2024 Cuma

Antep katliamında yaşamını yitirenler anıldı

56 kişinin hayatını kaybetiği IŞİD saldırısının yıl dönümünde 10 yaşındaki Orhan Yavuz'un annesi Hezar Yavuz, "Yıllarca üzerine titreyerek büyüttüğüm Orhan'ımı benden bir gecede aldılar" dedi.
Antep'in merkez Şahinbey İlçesi Beybahçe Mahallesi'nde 20 Ağustos 2016'da bir düğünde IŞİD tarafından gerçekleştirilen katliamda yaşamını yitiren 40'ı çocuk olmak üzere 56 kişi patlamanın yaşandığı yerde anıldı.
 
Anmaya HDP, DBP, İHD üye ve yöneticileri katıldı. Karanfillerin bırakılmasının ardından konuşan HDP Antep İl Eşbaşkanı Müslüm Kılınç, daha önceki IŞİD saldırılarının dikkatle incelenmemesinden dolayı Beybahçe'nin yaşandığını dile getirdi. Bu tarz saldırıların önüne geçebilmek için saldırının arkasındakilerin ortaya çıkarılması gerektiğini vurgulayan Kılınç, "Tüm DAİŞ saldırıları aydınlatılmalıdır. Beybahçe'de yakınlarını kaybedenlerin tek dileği suçluların en büyük cezayı almalarıdır. Giden can geri gelmeyecek ama adalet yerini bulmalıdır. Yargının ilerlememesi ailelerin acısını daha da büyütüyor. O bombayı Antep'e sokanlar ve bombacıya yardım edenlerin hepsi en ağır cezayı almalıdır. Aradan geçen 2 yıla rağmen yargıda halen bir ilerleme yok. Beybahçe olayı aydınlatılsın. O ceza verilene dek biz Beybahçe olayının peşinden ayrılmayacağız" diye belirtti.
 
Kılınç'tan sonra patlamada 10 yaşındaki oğlu Orhan Yavuz'u kaybeden Hezar Yavuz da adalet yerini bulana kadar mücadele edeceğini söyledi. Oğlunu büyük zorluklarla büyüttüğünü ifade eden Yavuz, "Yıllarca üzerine titreyerek büyüttüğüm Orhan'ımı benden bir gecede aldılar. Ben düşmanımın dahi kim olduğunu bilmiyorum. Olay hala açığa çıkartılmadı. Katiller en ağır cezayı alsın" dedi.