22 Eylül 2024 Pazar

Antalyalı kadınlar Yaşam Nöbeti tuttu

Attalos Meydanı'nda bir araya gelen Antalya Kadın Platformu, Yaşam Nöbeti tuttu. İstanbul Sözleşmesi'nden vazgeçmeyeceklerinin altını çizen kadınlar, yaşamları ve kazanılmış hakları için mücadele edeceklerini kaydetti. 

Antalya Kadın Platformu, AKP'li Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın gece yarısı kararıyla İstanbul Sözleşmesi'ni feshetme kararını tanımadıklarını haykırdı. Kadınlar 3 günlük Yaşam Nöbeti başlattı. 

Attalos Meydanı'nda, "Yaşamak istiyoruz", "Hayatlarımızdan ve haklarımızdan vazgeçmiyoruz" ve "İstanbul Sözleşmesi bizimdir" yazılı pankart ile "İstanbul Sözleşmesi'nden vazgeçmiyoruz" dövizleri; katledilen kadınların fotoğrafları ve LGBTİ+ bayrakları ile bir araya gelen kadınlar Yaşam Nöbeti tuttu. 

Katledilen kadınların isimlerinin sayıldığı ve hikayelerinin okunduğu eylemde kadınlar; ne İstanbul Sözleşmesi'nden, ne haklarından ne de yaşamlarından vazgeçeceklerinin altını çizdi. 

Antalya Kadın Platformu üyesi Songül Şarklı, “Siyasi iktidarınızı kadınların kanları üzerinden kurmanıza izin vermeyeceğiz. Birkaç erkeğin menfaati için, gerici tarikatların gönlünü hoş tutmak için, masa başında bir gece yarısı imzalanan kararnameyi tanıyacağımızı, haklarımızdan, hayatlarımızdan vazgeçeceğimizi sanıyorsanız yanılıyorsunuz. Kadın dayanışmamızı büyütüyoruz” dedi. 
 
Konuşmaların ardından sonlanan nöbet yarın saat 18.00 ‘da Attalos Meydanı’nda devam edecek.

Eylem, "Kadın cinayetleri politiktir", "Susmuyoruz, korkmuyoruz, itaat etmiyoruz", "İstanbul Sözleşmesi yaşatır", "Tesadüf değil erkek şiddeti" ve "Hayatlarımızdan, haklarımızdan vazgeçmiyoruz" sloganları ve alkışlarla sona erdi.