23 Eylül 2024 Pazartesi

Antalya'da hortumda 2 kişi hayatını kaybetti

Antalya'da hortum ve yağmur nedeniyle 2 kişi hayatını kaybederken; Havalimanı'nda bir otobüs şiddetli fırtınadan devrildi, 12 kişi yaralandı.
Antalya'nın Konyaaltı ilçesindeki Balıkçı Barınağı açıklarında ve Antalya Havalimanı çevresinde hortum oluştu. Havalimanı'nda bir otobüs şiddetli fırtınadan devrilmesi sonucu 12 kişi yaralandı.
 
Vali Münir Karaloğlu, bölgede incelemelerde bulundu. Vali gazetecilere yaptığı açıklamada, "Üç gündür Antalya'da beşinci hortum vakasını bugün Antalya merkez havaalanımızı da içine alacak şekilde yaşadık. Saatte 133 kilometre hızla güney yönlerinden esen bir fırtına ve hortum oluştu. Havalimanımızda maalesef 2 otobüsümüz, 1 minibüsümüz, 2 merdivenimiz devrildi. 2 uçakta ve 1 polis helikopterinde de kısmi hasarlar oluştu" dedi.
 
2 KİŞİ HAYATINI KAYBETTİ
 
Havalimanında yolcu otobüslerindeki yolcuların da içerisinde bulunduğu 12 yaralı olduğunu aktaran Karaoğlu, "Yaralılar havaalanından hastanelerimize sevk edildi. Bunların içinde hayati tehlikesi olan yok. Sarı ve yeşil kod hastalarımız. Şu anda Antalya Havalimanı hem geliş hem gidiş yönünde hava trafiğine açık. Herhangi bir sorun yok" diye konuştu.
 
Antalya'nın Kumluca ve Finike ilçelerinde meydana gelen hortum nedeniyle başına çatı malzemesi düşen 13 yaşında bir çocuk hayatını kaybetti. 20 yaşındaki üniversite Kader Buse Acar'ın kaybolduğu belirtilen hortum faciasında yaralanan ve hayati tehlikesi bulunduğu bildirilen 40 yaşındaki ASAT görevlisi Bayram Demir, tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybetti.