20 Eylül 2024 Cuma

Antalya'da 'Gezi direnişi' eylemi 

Antalya'da bir araya gelen çok sayıda kişi 11. yılında Gezi direnişinin sürdüğünü kaydetti. Yeniden umudun dirileceğini, yarının birlikte mücadele ile ilan edileceğini belirten Antalya Emek ve Demokrasi Güçleri, "Karanlık gider Gezi kalır" dedi. 

Antalya Emek ve Demokrasi Güçleri, Gezi direnişinin 11. yılında Attalos Meydanı'nda açıklama yaptı. Gezi şehitlerinin fotoğrafının yer aldığı "Onurlu direnişimiz Gezi yaşasın" pankartı ve Gezi direnişinde ölümsüzleşenlerin fotoğraflarının taşındığı eylemin metinini İlhan Karakurt okudu. 

Gezi davasında verilen cezalarla direnenlerin sindirilmek istendiği kaydedilen Karakurt, "Gezi direnişi sürüyor; özel sektör öğretmenleri insanca yaşanacak ücret ve çalışma koşulları için günlerdir nöbet tutuyor. Emekliler açlığa, yoksulluğa hayır  demek için alanlarda yürüyor, asgari ücretliler insanlık onuruna yaraşır bir ücret için mücadele ediyor" dedi. 

'EL ELE YARINIMIZI İNŞA EDECEĞİZ'
Hayvan hakları için doğanın talanına karşı direnişin sürdüğünü kaydeden Karakurt, "Gezi direnişi sürüyor; Gezi eylemlerinini ilk gününden itibaren kadınlar kent merkezlerinde, caddelerde, sokaklarda, parklarda özgürce ve eşit bir biçimde var olmanın mücadelesini verdi, veriyor. Kadınları aileye, evlere mahkum etmeye çalışan, kamusal alanları erkeklere ait kılan sisteme karşı çıktı, çıkıyor. Kadınların ne giyeceğinden, nasıl yaşayacağından, kaç çocuk doğuracağına kadar söyleyen, erkek şiddetini besleyen, kadını esnek, güvencesiz ve ucuz emeğin kaynağı olarak gören, LGBTİ+'lar üzerindeki baskıları artıran AKP hükümetine karşı yaşam alanlarına sahip çıkan kadınlar direndi, direniyor. Mücadele ediyor. Bilmedikleri gerçek ise Gezi'de verdiğimiz sözümüzü asla unutmayacak oluşumuz. Hep birlikte yeniden ve yeniden umudu diriltecek, Gezi davasında beraat kararlarını birlikte karşılayacak, şarkılarımızı söyleyecek ve el ele vererek yarınımızı inşa edeceğiz" ifadelerini kullandı. 

1 Mayıs tutsaklarının da selamlandığı eylem, "Karanlık gider Gezi kalır", "Yaşasın Gezi direnişimiz", "Onurlu mücadelemiz Gezi 11 yaşında", "Bu daha başlangıç mücadeleye devam", "Her yer Gezi her yer direniş", "Her yer Taksim her yer direniş", "FAşizme karşı omuz omuza", "Gezi şehitleri ölümsüzdür" sloganlarıyla sona erdi.