21 Eylül 2024 Cumartesi

Antalya'da ESP Genel Başkanı Çiçek Otlu'nun duruşmasına çağrı

ESP Antalya İl Temsilciliği, tutuklu Eş Genel Başkanları Çiçek Otlu'nun durumuna dikkat çekmek ve davanın görüleceği duruşmaya katılım çağrısında bulundu.
Ezilenlerin Sosyalist Partisi (ESP) Antalya Temsilciliği, 22 Ağustos 2017'de tutuklanan Eş Genel Başkanları Çiçek Otlu'nun 27 Eylül'de Çağlayan'daki İstanbul Adliyesi 25. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülecek duruşmasına katılım çağrısı yaptı.
 
HDP Antalya İl binasında düzenlenen basın toplantısında, "Genel Başkanımız Çiçek Otlu'ya özgürlük" yazılı pankart asıldı. Açıklamayı ESP adına Hıdır Yangın okudu.
 
Çiçek Otlu'nun tamamen uydurma deliller ve hukuksuz gerekçelerle tutuklandığını ifade eden Yangın, yargılamanın hukuki değil, siyasi bir kararla sürdürüldüğünü belirtti.
 
ESP Genel Başkanı Çiçek Otlu'dan MYK üyelerine kadar çok sayıda ESP üyesinin uydurma gerekçelerle hapishanelerde tutulduğuna dikkat çekilen açıklamada, "Başkanımızın tutuklanması, partimiz kuruluşunu ilan edip faaliyete geçtiği 2010 yılından bu yana devlet güçleri tarafından kesintisizce sürdürülen komplocu saldırılardan biridir" diye belirtildi.
 
Yangın, "Halklarımızı, devrimci siper yoldaşlarımızı ve dostlarımızı Genel Başkanımızı sahiplenmeye, partimizle dayanışmaya ve duruşmaya katılarak destekte bulunmaya davet ediyoruz. Yargılayanları yargılamak için, sesimizi, direnişimizi, gücümüzü birleştirelim" diye konuştu.